Uutisen päiväys

20.2.2009← Takaisin

Saarisen mitalihumua Liberecissä – mestarin juhlapäivä oli työntäyteinen

Ilta oli jo pitkällä, kun Aino-Kaisa Saarinen palasi palkintojenjaosta Harcoviin kisakylään Suomen joukkueen asuintaloon. Sitä ennen oli hulinaa riittänyt.

Stadionilta kukitusten, suomeksi ja englanniksi annettujen lukuisien haastattelujen ja kuvausten jälkeen matka jatkui pikaisen huoltokoppivisiitin jälkeen kisojen pääareenalla sijaitsevaan dopingtestaukseen. Testin jälkeen tuore maailmanmestari ehti piipahtaa hetken kisakylässä, ennen kuin hyppäsi jälleen autoon ja takaisin pääareenalle kansainväliseen pressitilaisuuteen. Siellä Saarinen sai Suomesta sähköpostitse presidentti Tarja Haloselta ja kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinilta tulleita onnitteluja printattuna luettavakseen.

Sen jälkeen Aikku sai painaa kätensä saveen ja kirjoittaa teokseen nimensäkin, järjestäjien mukaan kyseinen teos menee hyväntekeväisyyteen. Pääpressistä jälleen kyyti kisakylään, jossa ruokaa ja onnitteluiden vastaanottoa.

Kauaa ei hollolainen ehtinyt hengähtää, kun auto odotti jälleen B-rakennuksen edessä – oli aika lähteä palkintojenjakoon. Seremonioissa palkittiin kuusi parasta, joten myös neljänneksi sijoittunut Virpi Kuitunen hyppäsi kyytiin Saarisen avomiehen Tom Gustafssonin ja muutaman Suomen joukkueen jäsenen lisäksi. Ehtipä yhdistetyn mestaruuksista taisteleva Anssi Koivurantakin huikata onnittelut vielä ennen matkaan lähtöä.

Palkintojenjakoa odoteltiin viihtyisästi sisätiloissa kaupungintalolla, jossa pormestari tarjoili pientä syötävää ja juotavaa. Lumisateessa juhlavissa puitteissa järjestetty palkintojenjakotilaisuus oli lyhyt ja päättyi komeasti Maamme-lauluun ja sen jälkeen lyhyeen ilotulitukseen.

Vielä pari haastattelua ja pari onnellista poseerausta kauan odotetun ja tavoitellun kultamitalin kanssa. Autoon ja hotellille, visiitti hierojan luo ja hieman hengailua joukkueen kesken vielä illan päätteeksi ennen nukkumaanmenoa. Ja ajatukset sekä keskittyminen vähitellen jo seuraavaan kilpailuun, joka on ohjelmassa lauantaina.

Liberecissä hulinaa sivusta seuranneena, Heidi Lehikoinen, hiihtojoukkueen tiedottaja