Uutisen päiväys

18.3.2009← Takaisin

Saarinen toinen ja Lassila kuudes Tukholmassa

    Suomalaishiihtäjät menestyivät mainiosti Tukholman sprinteissä. Naisissa Aino-Kaisa Saarinen oli toinen Petra Majdicin voittaessa. Pirjo Muranen ja Virpi Kuitunen seurasivat sijoilla neljä ja viisi. Miesten kilpailussa Kalle Lassilla hiihti hienosti kuudenneksi norjalaisten napatessa kolmoisvoiton Johan Kjoelstadin johdolla.

    Suomalaisnaiset ovat toipuneet sairasteluistaan ja tekivät vakuuttavaa jälkeä ladulla Tukholman sprinttikilpailussa. Perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyssä kilpailussa Aino-Kaisa Saarinen oli toinen jääden vain puoli sekuntia voittaneesta Slovenian Petra Majdicista. Hienosti karsinnassa ja alkuerissä hiihtänyt Pirjo Muranen oli neljäs. Myös Virpi Kuitunen pääsi A-finaaliin aikavertailun kautta ja nappasi viidennen sijan. Kolmas oli Ruotsin Anna Olsson.

    Naisten joukkueessa vallitsikin iloinen ilmapiiri kilpailun jälkeen.

    ”Hyvä päivä tänään. Se oli normaalia Aikkua sairastelun jälkeen. Viime viikonloppuna sairastelu näkyi vielä suorituksissa, mutta tänään hiihto oli terävää. Lisää tällaista lähden hakemaan ensi viikonloppuna,” iloitsi Saarinen.

    ”Sairastelun jälkeen A-finaali paikka oli hyvä saavutus, mutta paukut eivät riittäneet parempaan. Sairaus kuitenkin tuntui edelleen käsissä. Puhti oli pois etenkin tasaisella, ylämäet jaksoin työntää,” kertoi puolestaan Kuitunen, jonka lisäksi sairastelu tuntui käsissä myös Murasella.

    ”Oikein mukavasti meni. Yllätys, että noinkin hyvin lähti aika-ajoissa liikenteelle. Puolentoista viikon sairastelu kuitenkin tuntui käsissä, eivätkä paukut aivan riittäneet kolmanteen sijaan,” totesi Muranen, joka oli aika-ajojen ja neljännesvälieränsä nopein sekä puolivälieränsä kakkonen.

    Riitta-Liisa Roposen (47:s) ja Riikka Sarasojan (41:s) kilpailu tyssäsi karsintoihin. Kerttu Niskanen (24:s) ja Kirsi Perälä (23:s) läpäisivät karsinnan, mutta tie nousi pystyyn neljännesvälierissä.

    Menestystä suomalaisleiriin saatiin myös miesten puolelta. Kalle Lassila hiihti karsinnoissa toiseksi ja voitti sekä neljännes- että puolivälieränsä. A-finaalissa Lassilan oli kuitenkin tyytyminen kuudenteen sijaan norjalaisten juhliessa. Kilpailun voitti Johan Kjoelstad John Krsitian Dahlin ja Eldar Rönningin seuratessa.

    ”Kaikkeni yritin. Reisi kramppasi finaalin lähdössä, enkä pystynyt vastaamaan vauhtiin. Halu palkintopallille on niin kova, ettei kuudes sija tyydytä, vaikka se on ihan ok,” kuvaili Lassila tunnelmiaan.

    Matti Heikkisen (64:s) ja Juha Lallukan (87:s) tie nousi pystyyn jo karsinnoissa. Sami Jauhojärvi (17:s) ja Martti Jylhä (21:s) puolestaan taipuivat harmillisesti neljännesvälierissä.

    Sprtintticupin voittajia olivat jo aiemmin voittonsa varmistaneet Majdic ja miehissä Norjan Ola Vigen Hattestad. Majdic vahvisti voitollaan myös otettaan maailmancupin voittajan kristallipalloon ja jatkaa kärjessä. Miesten kokonaiscupia johtaa Norjan Pether Northug.

    Maastohiihdon maailmancup huipentuu viikonloppuna finaaleihin Ruotsin Falunissa.

    Tulokset ja maailmancupintilanteet: www.fis-ski.com