Uutisen päiväys

8.1.2011← Takaisin

Saarinen taisteli hienosti mitalista loppuun asti, Lähteenmäki Tourilla kahdeksantena

Naisten Tour de Skin toiseksi viimeinen etappi hiihdettiin tänään Val di Fiemmessä. Matkana naisilla oli 10 km perinteisen yhteislähtö. Krista Lähteenmäki starttasi hyvistä asemista kokonaiskisan seitsemäntenä matkaan.

 

Yhdeksäntenä Tourilla oleva Norjan Therese Johaug piti huolen hurjasta vauhdista alusta alkaen. Aino-Kaisa Saarinen avasi mainiosti ja tuli kolmantena ensimmäiseen kirimaaliin, saaden 5 sekuntia hyvitystä. Tourin ykkösenä hiihtävä Puolan Justyna Kowalczyk oli kirimaalissa ensimmäisenä, saaden Tourin voiton kannalta tärkeitä sekunteja hyväkseen 15. Johaug sai 10 sekuntia hyvitystä kirimaalin toisena.

Krista Lähteenmäki starttasi hyvin, mutta puolen matkan kohdalla joutui antamaan periksi kärjen vauhdille.

Johaug ja Kowalczyk kaksikko karkasi muilta hiihtäjiltä ja Aino-Kaisa Saarinen hiihti yksinään hienosti kolmantena. Toisen kirimaalin kärkikolmikko oli sama. Saarinen oli 35 sekuntia kärjestä 7 km kohdalla. Lähteenmäki oli jäänyt kärjestä jo lähes puolitoista minuuttia.

Kilpailun voitti Tourin tämän vuoden valtiatar Justyna Kowalczyk. Norjan Johaug antoi kakkostilallaan puolalaiselle hyvää vetoapua koko matkan. Aino-Kaisa Saarinen oli maalissa hienosti 5.. Suomalaisen edelle ehtivät Italian Marianne Longa kolmantena ja Norjan Elden neljäntenä. Longa nousi kokonaiskisan kakkoseksi. Riitta-Liisa Roponen oli tänään 14. ja Lähteenmäki 16. Kristan kokonaissijoitus Tourilla on nyt hienosti kahdeksas.

Krista Lähteenmäki:
- Ei hirveän hyvät fiilikset. Hiihto oli vaikeata ja suksikaan ei ollut tänään paras. Pito oli ihan ok, mutta laskuissa ja tasaisilla jäin, enkä sen vuoksi pystynyt tänään tämän parempaan. Kärkeen on melko paljon eroa, mutta lähden silti huomenna taistelemaan hyvällä mielellä.

Aino-Kaisa Saarinen:
- Sukset luistivat ja pitivät hyvin. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna tekniikka toimi hyvin ja pystyin hiihtämään rennosti. Vähän tuossa lopussa alkoi tuntumaan himpun verran väsymystä. Huomiseen kisaan lähden tekemään mahdollisimman rentoa, hyvää suoritusta. Tietysti se lopun ylämäki on aina hieman arvoituksellinen, mutta toisaalta itsellä on jo jonkin verran kokemusta tuosta noususta, joten uskon että selvitän sen ihan hienosti.

Anne Kyllönen:
- Kisa oli vähän kaksijakoinen, helppoa, hyvän tuntuista hiihtoa ja hyväntuntuinen päivä, mutta silti en syystä tai toisesta saanut sellaista suoritusta tehtyä mihin olisi pitänyt pystyä. Vaikka hiihdinkin pisteille, ei tässä riemusta silti voi ratketa. Näillä näkymin en lähde huomiseen kisaan. Jos ei ihmeitä tapahdu niin lähden tästä lepäämään ja palautumaan sekä keskittymään Libereciin.

Kerttu Niskanen:
- Vähän oli jo helpompaa perinteisen hiihto, mutta ei vielä sellaista mitä sen pitäisi olla. Parempaan suuntaan ollaan menossa ja vähän oli jo helpompi ja rennompi hiihtää.  Päätimme että tämä olisi ollut viimeinen kisani täällä. Varsinkin kun on ollut vähän vaikeata niin turha vetää itseään aivan loppuun. Kaksi vapaan matkaa ennen tätä kisaa sinnittelin, jotta pääsen starttaamaan tähän yhteislähtökisaan tänään. Nyt tämä on hiihdetty ja katsomme vielä oman valmentajani ja muiden valmentajien kanssa että hiihdänkö huomista kisaa vai lähdenkö palauttelemaan.Lähes kahden viikon Tour de Ski huipentuu huomenna Val di Fiemmen 9 km vapaaseen takaa-ajoon, molemmilla miehillä ja naisilla. Dramaattinen loppunousu mittaa urheilijat Tourin huipennuksessa. Cologna ja Kowalczyk ovat turvallisessa johdossa, mutta kilpailu on kesken ja mitä vain voi tapahtua. Nuoren Krista Lähteenmäen läpilyönti maailman huipulle ja muiden suomalaisten urheilijoiden yksittäisten etappien suoritukset ovat olleet lupaavia Oslon MM-kisojen alla.

Tour de Ski KOKONAISTILANNE naiset 7/8


1. Justyna Kowalczyk (POL)
2. Marianna Longa (ITA) +2.08
3. Arianna Follis (ITA) +2.33
4. Petra Majdic (SLO) +3.08
5. Therese Johaug (NOR) +3.20

6. Charlotte Kalla (SWE) +3.39

7. Anna Haag (SWE) +4.40

8. Krista Lähteenmäki (FIN) +5.01

9. Marthe Kristofferssen (NOR) +5.14

10. Astrid Jacobsen (NOR) +5.15

---
11. Riitta-Liisa Roponen (FIN) +5.56

13. Aino-Kaisa Saarinen (FIN) +6.26

17. Riikka Sarasoja (FIN) +7.44

26. Anne Kyllönen (FIN) + 11.23

27. Kerttu Niskanen (FIN) +11.27

 

 

Tuloksia: www.fis-ski.com

Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi