Uutisen päiväys

10.1.2010← Takaisin

Saarinen neljäs ja Roponen kuudes Tour de Skillä

Aino-Kaisa Saarinen sijoittui Tour de Ski –kiertueen kokonaiskilpailussa neljänneksi ja Riitta-Liisa Roponen kuudenneksi. Kahdeksan osakilpailun kiertue huipentui Alpe Cermisin rankkaan loppunousuun, jossa Puolan Justyna Kowalczyk nousi voittajaksi ohi Slovenian Petra Majdicin.

Kolmantena Alpe Cermisin huipulle nousi Italian Arianna Follis, jota Saarinen yritti tavoittaa, mutta italialainen pysyi kolmantena. Saarinen oli tyytyväinen hiihtoonsa.

- Hiihdin varmaan parhaan nousuni Tourilla. Lähdin taistelemaan ja niin myös tein. Olen oikein tyytyväinen tämän päivän hiihtoon. Pohkeet menivät lopussa aivan juntturaan, Saarinen kertasi viimeisen osakilpailun kulkua.

Ero kärkeen pysyi eilisen lukemissa (+1.35,4). Tour de Skin sprintin kokonaiskilpailussa Saarinen sijoittui kolmanneksi.

- En ole ollenkaan uupunut, vaikka kahdeksan kisaa on nyt takana. Kokonaisuutena vähän kaksijakoinen fiilis. Tuli hyviä hiihtoja ja sitten vähän heikompia. Kaikki on aikataulussa ja hyvin olympialaisten suhteen. Sen verran jäi hampaan koloon eilisestä epäonnistuneesta suksivalinnasta, että Otepäässä voisi olla voiton vuoro perinteisen kympin. Helsingissä on ohjelmassa huomenna Suomen Urheilugaala ja jännä nähdä miten käy Vuoden Urheilijassa, Saarinen sanoi hymyillen.

Riitta-Liisa Roponen onnistui hienosti viimeisessä osakilpailussa vapaalla hiihtotavalla. Hän oli viimeisen osakilpailun ajoissa toiseksi nopein ja nousi kaksi sijaa kuudenneksi, joka on Roposen paras sijoitus Tourilla.

- Tämä oli tosi hyvä hiihto. Suksi luisti aivan mahtavasti alhaalla ja nousukin meni ihan hyvin. Nyt on hyvä vire päällä ja tuntuu, että hiihto kulkee. Touri oli hyvää treeniä olympialaisia varten, Roponen sanoi tyytyväisenä.

Riikka Sarasoja pääsi kokeilemaan ensimmäistä kertaa Tour de Skin rajua loppunousua. Sarasojan 15:s sija nosti kasvoille iloisen ilmeen.

- Lähdin hiihtämään omaa hiihtoani ja sen myös tein. Varaa ei ollut yhtään lisätä vauhtia ja annoin kaikkeni. Nousu oli kyllä kauhea. Nyt on väsynyt, mutta tyytyväinen olo. Sain annettua tärkeitä näyttöjä olympialaisia varten, Sarasoja sanoi.
.

www.tour-de-ski.com
www.fis-ski.com