26.3.2006← Takaisin

Saarinen jälleen kolmenkympin mestariksi

Joutsan Pommin Aino-Kaisa Saarinen vei ylivoimaisesti perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin Suomen mestaruuden sunnuntaina Kotkassa. Saarinen jätti kakkoseksi sijoittuneen Parkanon urheilijoiden Annmari Viljanmaan 2.27,5 minuutin päähän. Vihdin Viestin Marjo Korander ylsi pronssille.

Saariselle mestaruus oli neljäs henkilökohtainen SM-kulta. Edellinen mestaruuskin tuli vastaavalla matkalla ja vastaavalla hiihtotavalla, sillä Saarinen juhli Ounasvaaralla vuonna 2004. Viime vuonna Saarinen sijoittui vapaalla hiihdetyllä 30 kilometrillä hopealle. Sunnuntaina Saarinen johti 7,5 kilometrillä Viljanmaata jo 34,9 sekuntia ja kasvatti eroa loppuun asti.

”Liian innokas olin alussa lähtemään liikkeelle. Se sitten kostautui, viimeisellä kierroksella tuli käsikramppeja”, Saarinen sanoi ja vakuutti lähtevänsä ensi kauteen ja Sapporon MM-kisoihin innolla mitalijahtiin.

Viljanmaalle sunnuntainen kilpailu oli uran viimeinen SM-tasolla.

”Tavoitteena oli SM-mitali ja se tuli. Uralta on jäänyt monia asioita, mitä ei ole tuloksiin kirjattu. Olen saanut elää unelmaani todeksi, tämä on ollut rikasta elämää. Torinon olympialaiset olivat pettymys, kun en sinne päässyt. Paras vauhti ei tänä talvena löytynyt”, Viljanmaa sanoi.

Poskiontelontulehduskierteestä lokakuusta lähtien kärsinyt Korander iloitsi uran toisesta henkilökohtaisesta SM-mitalistaan. Ensimmäinen tuli viime talvena, niin ikään talven viimeisissä SM-kisoissa Vuokatissa perinteisellä vitosella.

”En ole päässyt sellaiseen vauhtiin, kun olisin halunnut”, Korander tiivisti sunnuntaihin asti odotuksiin nähden alivireisesti sujuneen kauden.

Virpi Kuitunen ei lähtenyt matkaan ollenkaan. Kati Venäläinen lähti matkaan 2.40 ennen Saarista ja taisteli tämän peesistä kilpailun neljänneksi ennen Pirjo Mannista.