30.10.2005← Takaisin

Saarinen ja Rodokhlebov leirikisan ykköset

Saariselällä riitti sunnuntaina lunta leirikilpailun järjestämiseen, vaikka lämpöaalto uhkaa viedä mennessään niin luonnon- kuin tykkilumenkin. Puoli tusinaa nais- ja kymmenkunta mieshiihtäjää oli mukana perinteisellä hiihdetyssä kisassa.

Naisten 5,4 kilometrillä Aino-Kaisa Saarien oli vauhdikkain. Tämän kauden maailmancupin kakkossijalla aloittanut hollolalainen voitti yli 32 sekunnilla kisan kakkosta, edustuspaikkoja jälleen tosissaan tavoittelevaa Kaisa Varista. Kolmanneksi hiihti Satu Salonen, joka jäi Variksesta vajaat viisi sekuntia.

Aino-Kaisa Saarinen totesi, ettei hän Düsseldorfin kisan jälkeen ole ehtinyt paljon huilata.
- Matkan jälkeen piti pestä kaikki pyykit ja pakata taas kahden viikon leiriä varten. Kampaajalla kun pistäydyin, huomasin siinä tuolissa istuessani, kuinka väsynyt oikein olinkaan.
Päivän kisassa hän hiihti tosissaan.
- Ihan änkyrähappoja en ylämäissä ottanut, mutta muuten hiihdettiin lappu rinnassa.
  Aino-Kaisa Saarinen on olympiakauden alkaessa valoisalla mielellä. Palkintopallipaikka ensimmäisessä henkilökohtaisessa mc-kisassa antaa uskoa,  varsinkin kuin takana on täysipainoinen  harjoituskausi jonka ajalta ”vastoinkäymiset” voi hyvin pistää lainausmerkkeihin.
  - Pientä penikkaa kesällä ja pikku nuhaa.
  Maailmancupin kärkipaikat ovat Saarisen mielessä edelleenkin ja Torinon talviolympiakisoissa tavoitteena ovat mitalit. Kisojen matkat ja hiihtotavat ovat Joutsan Pommia nykyisin edustavalle  Saariselle mieleen.
  - Perinteinen kymppi on hyvä, eikä samalla tavalla hiihdettävässä sprintissäkään ole mitään vikaa. Myös  sprinttiviestissä ja tavallisessakin viestissä meillä on oikein hauskaa. Pursuit on vähän sellaista showta, joten...

- Ei vielä, huudahti Kuusamon Valeri Rodokhlebov miesten 9 kilometrille startatessaan, kun häntä kehotettiin lähtemään täysillä matkaan. Kovaa Kuusamon Erä-Veikkojen mies kuitenkin tykitti. Tasatyöntö vei miestä kovaa vauhtia ohi kaikkien muiden. Voitto tuli ajalla 22.33,2. Sami Jauhojärvi jäi 22,3 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Lauri Pyykönen 3,3 sekuntia Jauhojärven takana.

Kilpailut käytiin 1,8 kilometrin radalla ja suhteellisen hyvissä olosuhteissa pilvipoutaisessa säässä. ”Lumi on puhdasta,” tiesi huoltojoukkojen Reino Holck. Samaa ei enää voi sanoa kaikista Saariselän laduista – hiekka ja muu lika väkisin tunkee läpi hupenevan lumipeitteen.