3.1.2007← Takaisin

Saarinen ja Kuitunen hyvissä asemissa Tour de Skin puolivälissä

Aino-Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen ovat hyvissä asemissa Tour de Skin kokonaiskilpailussa, kun kiertue on edennyt puoliväliin. Oberstdorfissa keskiviikkona hiihdetyn kolmannen osakilpailun jälkeen Saarinen on kolmantena ja Kuitunen neljäntenä.

Kokonaiskilpailua johtaa yhä Norjan Kristin Steira, joka oli keskiviikkona toinen. Päivän paras suomalainen oli Kuitunen, joka kiipesi palkintopallille kolmantena. Kilpailun voitti Slovenian Petra Majdic, jolle Kuitunen hävisi 33,8 sekuntia.

”Sellaista tasapaksua vääntämistä, ei mitään herkkua. Ei tuntunut oikein pahalta, mutta en oikein päässyt kovempaakaan. Tuohon keliin oli pakko valita tuollainen suksi (pitopohja), ja se, kun on vähän epävarma suksi, vaikuttaa hiihtoon. Selässä kipu oli normaalia, sellaista jokapäiväistä.”, Kuitunen sanoi ja suunnitteli luottavaisena jatkavansa Tour de Skitä ”kisa kerrallaan”-ajatuksin.

”Hiihto oli tänään vähän vaikeaa, ei rentoa. Keskinkertainen hiihto, todella hyvä suksi. Pitopohjasuksessa ei ole niin varma pito, joten en pystynyt rennosti hiihtämään. Nyt pitää sprintissä perjantaina ja lauantaina (15 km perinteisellä yhteislähtönä) pitää yrittää repiä eroa kiinni, että pääsee sunnuntain päätösetapille hyvissä asemissa”, Saarinen suunnitteli.

Riitta-Liisa Roponen oli 18:s ja on Tour de Skissä kolmen osakilpailun jälkeen 16:ntena (1.34,7 Steirasta). Pirjo Manninen oli 34:s ja on Tour de Skissä 27:ntenä (-3.05,7).

Miesten kilpailussa Sami Jauhojärvi oli keskiviikkona seitsemäs ja nousi kokonaiskilpailussa kymmenenneksi. Saksalaiset ottivat kilpailussa kolmoisvoiton ja kolmanneksi sijoittunut Tobias Angerer siirtyi kokonaiskilpailun johtoon. Perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin kilpailun voitti Franz Göring, jolle Jauhojärvi hävisi 50,6 sekuntia.

”Siinä on 50 sekuntia liikaa. Sijoitukseen ei voi olla tyytyväinen, kun eroa katsoo. Minulla oli voideltu suksi, pelotti ennen starttia, mutta otin riskin. Suorituskyky on kyllä hukassa, jaksan tasaista vauhtia, mutta isku puuttuu. On kuin viittä kymppiä hiihtäisi, kun 15 kilometriä hiihtää”, Jauhojärvi tuumi.

Ville Nousiainen jatkoi nousujohteista Tour de Skitään, oli 17:s ja nousi kokonaiskilpailussa 23:nneksi. Nousiaisen suoritus oli hyvä, sillä hänen paras maailmancupin sijoitus on 23:s (Jällivaarassa marraskuussa 15 km vapaalla).

"Pikkuisen tyhjä olo. Sellainen tärinä päällä, viimeinen kierros oli väsynyttä, mutta sain taisteluvaihteen päälle tuohon loppuun. Ei ihan huonostikaan, jos 20 joukossa olin", Nousiainen tuumi.