7.1.2007← Takaisin

Saari ja Venäläinen jakoivat ykköstilan Norjan Skandinavia cupissa - Heikkinen neljäs

Milla Saari ja Kati Venäläinen jakoivat voiton Skandinavia-cupin vapaan hiihtotavan vitosella Norjan Sjusjöenissä sunnuntaina.

Talvisissa olosuhteissa viiden asteen pakkasessa käydyssä kilpailussa kolmannen sijan vei suomalaisille yhden sekunnin kymmenyksen hävinneenä Norjan Marte Elden.

Molemmat voittajat naureskelivat kilpailun jälkeen, etteivät tuoreeltaan edes muista, milloin olisivat voiton joutuneet jakamaan.
”Ihan positiivista, että sen jakaa kuitenkin suomalaisen kanssa”, Saari hymyili.

Vuokatissa joulukuussa Skandinavia-cupin avauskilpailun, perinteisen kympin voittanut Saari sanoi lauantaisen sprintin hieman painavan jaloissa.
”Aamulla olo tuntui vähän löysältä, mutta luotin kuitenkin, että kilpailu menee hyvin. Jos olisin tähän kaiken satsannut, olisin jättänyt sprintin väliin. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen tähän”, Saari tuumi.

Venäläisen viikonloppua voitto piristi, sillä kuopiolaista jäi kaivelemaan lauantainen sprintti ja siinä tullut 17:s sija.
”Ei se hirveästi painanut tänään, oli kuitenkin hyvä saada kolmen viikon kisatauon ja lähinnä sisätiloissa (putkessa) hiihtämisen jälkeen kisa.

Miesten kilpailussa Matti Heikkinen oli neljäs ja hävisi vapaan kympin voittaneelle Norjan Tord Asle Gjerdalen 12,5 sekuntia.

”Se oli ihan hyvä hiihto. Pari viikkoa on ollut ailahtelevaa, mutta olen tiennyt, että kunto on tulossa. Tänään sattui hyvä päivä ja uskon että poikii jatkossakin. Nyt oli hyvät olosuhteet ja rankka rata, oli mukava saada kunnon kisa”, Heikkinen tuumi.

Suomalaisista kymmenen joukkoon ylsi myös yhdeksänneksi sijoittunut Riikka Sarasoja. Maajoukkuehiihtäjä Mona-Liisa Malvalehto sen sijaan jäi kauas kärjestä ja sijoittui 41:nneksi.

Maastohiihdon kansainvälisessä kilpailujärjestelmässä maailmancupia seuraavaan tasoon, ns. continental-cupeihin kuuluva Skandinavia-cup jatkuu 10.-11. helmikuuta Viron Joulumäessä, jossa hiihdetään perinteisellä naisten vitonen ja miesten kymppi sekä yhdistelmäkilpailut.