Uutisen päiväys

3.2.2017← Takaisin

Saarella hyvä arvokisadebyytti, Suomi neljäs yhdistetyssä

Yhdysvalloissa kilpailtiin nuorten MM-hiihdoissa perjantain vastaisena yönä U23-naisten ja miesten 10 ja 15 kilometrin vapaan kisat sekä yhdistetyn joukkuekisa. Ensiesiintymisensä arvokisoissa tehnyt Anna-Kaisa Saari venyi parhaana suomalaishiihtäjänä 13:nneksi.

Arvokisadebyytin tehnyt Anna-Kaisa Saari sivakoi naisten 10 kilometrin vapaan kisassa 13:nnelle sijalle. Suomalaiselle jäi kilpailusta sanojensa mukaan kohtalainen mieli. Kisa oli onnistunut, vaikka loppuvaiheessa venäläinen kilpasisar hiihti Saaren sauvan päälle, josta seurauksena oli kolarointi ja noin 15 sekunnin menettäminen.

"Ensimmäinen kierros meni ehkä hivenen turhan kovaa, joka pikkaisen kostautui toisella kierroksella. Ei jaksanut sitä niin terävästi. Mutta ei kuitenkaan tullut onneksi mitään täydellistä romahdusta", suksea kehunut suomalainen sanoi.

"Korkealla on erilaista hiihtää kilpaa verrattuna merenpinnan tasoon. Minullakaan ei ole siitä aiempaa kokemusta, että siinä mielessä tuli enemmän ja nopeammin happoja lihaksiin kuin normi kilpailussa. Oli erittäin tärkeää saada tämä kokemus, ja huomata, että miten lihakset toimivat näin korkealla kilpaillessa."

Naisten kisan voiton vei Yhdysvalloissa jo toisen kultansa ottanut Ruotsin Anna Dyvik. Johanna Matintalo sijoittui 22:nneksi.

Kauden parasta vapaata hiihtänyt Markus Vuorela päätyi miesten 15 kilometrin kilpailussa parhaana suomalaisena 21:nneksi.

"Alku lähti ainakin tarpeeksi hiljaa. Siitä lähdettiin kiristämään ja se toimi ihan hyvin. Olihan se tämän kauden parasta vaparia, muttei täällä vielä riittänyt tulokseen."

Venäjän Alexander Bolshunov voitti MM-kultaa. Lauri Lepistö päätyi 41:nneksi, Joel Ikonen 45:nneksi ja Karri Hakala 50:nneksi.

Suomi neljäs yhdistetyn joukkuekisassa

Suomen nelikko Atte Korhonen - Wille Karhumaa - Atte Kettunen - Arttu Mäkiaho jäi yhdistetyn joukkuekisassa niukasti mitaleilta oltuaan neljäs. HS100-mäen jälkeen Suomi oli yhdeksäntenä minuutin ja viisi sekuntia johtanutta Japania perässä. Maalissa ero oli maailmanmestari Itävaltaan 44 ja pronssijoukkue Tsekkiin puolisen minuuttia, Ranska otti joukkuekisan hopeaa.

Suorittamiseen Suomi voi olla tyytyväinen, sillä taso sinivalkoisilla riittää. Neljäs sija puolestaan urheilussa on aina ikävä paikka.

"Olen todella ylpeä joukkueesta ja jokainen pystyi venymään tänään sekä mäessä että ladulla. Mäessä harmittava kaatuminen pudotti meidät tällä kertaa mitalitaistelusta, mutta pääasia ettei sattunut pahemmin", valmentaja Antti Kuisma viittasi Korhosen hyvän hypyn päätyttyä alastulossa kaatumiseen.

"Kaatuneella hypyllä neljäs sija, ja taakse jäivät mm. Saksa, Norja ja Japani. Neljäs sija on aina karvas, mutta nyt ei jäänyt kyllä suorituksista kiinni. Jos ei muuta, niin sisupuukon antaisin pojille tästä päivästä."

Linkit:
Naisten maastohiihdon tulokset
Miesten maastohiihdon tulokset
Yhdistetyn tulokset

Anna-Kaisa Saaren kommentit (1/2)
Saaren kommentit (2/2)
Markus Vuorelan kommentit