Uutisen päiväys

14.2.2006← Takaisin

Ruotsille miestenkin sprinttiviestin kulta - Suomen miehet viidensiä

    Suomen Keijo Kurttila ja Lauri Pyykönen hiihtivät viidensiksi miesten sprinttiviestin finaalissa. Myös miesten kultamitali meni Ruotsiin ankkuri Björn Lindin vahvan loppukirin ansiosta. Norja sijoittui toiseksi ja Venäjä kolmanneksi.

    Miesten hiihdossa mitalikolmikko veti eron muihin hyvissä ajoin viestin kuluessa. Loppuratkaisu kuitenkin siirtyi aina loppusuoralle asti. Siinä aikaisemmin kärkisijaa pidelleet Norja ja Venäjä saivat todeta Ruotsin ankkurin tulivoiman. Björn Lindin meno oli viimeisillä sadoilla metreillä aivan omaa luokkaansa. Norjan Tor Arne Hetland ja Venjän Vassili Rostchev voivat vain todeta, että "siinä se meni". Ruotsin joukkueen toinen hiihtäjä oli Tobias Fredriksson. Norjan joukkueessa toisena hiihti Jens Arne Svartedal, joukkue jäi Ruotsista 0,6 sekuntia. Venäjän aloittaja oli Ivan Alipov, eroa kärkeen oli 2,3 sekuntia. 

    Suomen miehillä selviytyminen välierästä finaaliin oli helppo juttu. Loppukilpailussa sijoitus oli viides, eroa kärkeen tuli 18,3 sekuntia. Keijo Kurttila olisi finaaliin toivonut löytävänsä vielä yhden vaihteen. Ankkurina hiihtänyt Lauri Pyykönen oli suoritukseen suhteellisen tyytyväinen, täysin tyytyväiseksi miehet olisi saanut vain palkintopallisijoitus.

    Suomen edellä neljäntenä, 7,5 sekunnin päässä, oli Saksan joukkue.

    Lue lisää uutisia Torinon Kotikatsomosta ja Mixed Zonelta täältä.