Uutisen päiväys

24.11.2005← Takaisin

Rukan maailmancup on Suomen hiihtäjille alkukauden tärkein kilpailu

Suomalaishiihtäjille kauden ainoat maailmancupin kilpailut kotimaassa ovat tavallistakin tärkeämpi näytön paikka. Maajoukkueeseen nimettyjen lisäksi myös kansallisen ryhmän hiihtäjillä on nyt mahdollisuutensa.

Kuten käytännöksi on muodostunut, ovat suurimmat menestyksen odotukset Rukallakin naisten hiihdossa. Naisista ensimmäisenä pääsevät maajoukkueessa starttaamaan perinteiselle 10 km:lle Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Lassila, Mona Liisa Malvalehto, Aino-Kaisa Saarinen ja Kirsi Välimaa. Miesten perinteisen joukkue on Sami Jauhojärvi, Jari Isometsä, Tero Similä, Ville Nousiainen ja Lauri Pyykönen. Myös miesten osalta tunnelmat ovat korkealla Beitostölenin maailmancupin hyvin sujuneen avauksen jälkeen.

Jokaisella hiihtäjällä kauden tärkeimpänä tavoitteena siintävät olympialaiset talvikisat helmikuussa Italian Torinossa.
- Joka kerta lenkille lähtiessä ne ovat mielessä. Ne ovat tämän kauden tärkein motivaation antaja, vakuutti Sami Sauhojärvi, joka Beitostölenissä oli hienosti neljäs.
- Rukalla tavoitteena on hiihtää vielä parempi hiihto kuin Norjassa. Minkä tuloksen se antaa, se jää nähtäväksi.

Jos Suomen muut mieshiihtäjät olivat cupavaukseensä tyytyväisiä, samaa ei voi sanoa nuoresta Ville Nousiaisesta.
- Beitostölenissä kaikki meni pieleen, melkein teki jo mieli heittää sukset naulaan, hän puhisi.
Uusi näytön paikka on kuitenkin lauantaina, eikä kunnon kannalta pitäisi olla mitään estettä, etteikö SkiCats -ryhmässä hiihtävä mies voisi sen kisan jälkeen olla tyytyväisempi.
- Pikku hiljaa pitäisi ruveta tulemaan myös kansainvälistä menestystä - se tarkoittaa 20 parhaan joukkoon nousemista.

Beitostölenin viestisankarilla Teemu Kattilakoskella tavoite on 10 joukkoon, Juha Lallukka puolestaan olisi tyytyväinen sijoitukseen 15 joukossa. Jari Isometsä mielii paikkaa olympialaisessa viestijoukkueessa. Se kuitenkin edellyttää näyttöjä siitä, että "omillaan" hiihtävä kokarihiihtäjä on yltänyt kansainväliselle tasolle. Viestihiihtäjänä Isometsä on jo moneen kertaan kyntensä näyttänyt.