Uutisen päiväys

25.11.2006← Takaisin

Rukan lauantain mäkikilpailu peruutettiin

Hankalista tuuliolosuhteista johtuen Rukan suurmäen kilpailu peruutettiin lauantaina illansuussa. Pariin kertaan aloitettu kisa ensin keskeytettiin ja sen jälkeen päätettiin, että sitä ei hypätä lainkaan.

Kilpailun ensimmäisenä hyppääjänä oli Suomen Harri Olli, joka leiskautti 142 metriä ja aiheutti sen, että lavaa laskettiin. Sekin jälkeen hyppääjä toisensa jälkeen hätyytteli 130 metrin linjaa kunnes numerolla kuusi hypännyt Janne Ahonen leiskautti 142 metriä ja kaatui hyppynsä – ei kuitenkaan pahemmin loukkaantunut. Lavaa laskettiin jälleen, mutta vastatuuli lennätti miehiä edelleen huippupituuksiin. Se johti ensin odotteluun ja lopulta kilpailun jury joutui tekemään päätöksen, jolla koko kilpailu peruutettiin. Suhteellisen runsas yleisömäärä joutui poistumaan Rukan mäkimontusta näkemättä suosikkejaan tosi toimissa. Kilpailua ei edes siirretty, koska sääennusteet eivät olleet paremmat myöskään sunnuntaille.

Lauantain kilpailun karsintakierros päästiin hyppäämään. Se osoitti, etteivät perjantain kilpailun kärkinimet olleet mitään sattumahyppääjiä. Karsinnan paras oli edellisen kilpailun kolmonen, Norjan Anders Jacobsen ja toiseksi paras eilisen kakkonen Sveitsin Simon Amman. Kymmenen parhaan joukossa oli seitsemän edellisen kilpailun 15 parhaan joukkoon hypännyttä. Perjantain voittaja, Suomen Arttu Lappi oli 14:s. Janne Ahonen, joka perjantaina sijoittui 56:ksi oli karsinnassa yhdeksäs. Kaikki suomalaishyppääjät selviytyivät karsinnasta varsinaiseen kilpailuun, jota sitten kuitenkaan ei pidetty.