Uutisen päiväys

22.11.2006← Takaisin

Rukalla suomalaishiihtäjille mieluisa ohjelma

Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonvaihteessa Rukalla Nordic Openingissa, jossa taistellaan cup-pisteistä suomalaishiihtäjille yleisesti mieluisammalla perinteisellä hiihtotavalla.

Ohjelmassa on lauantaina sprintit ja sunnuntaina naisten 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä.

Maastohiihtojoukkueen valmentaja Eero Hietanen sanoo arvoituksellisesti, että ”tuloksellisesti voisi odottaa pikkuisen parempia tuloksia” kuin Jällivaarassa viime viikonloppuna. Jällivaarassa sijoituksellisesti parasta antia oli Riitta-Liisa Roponen yhdeksäs sija.

”Jällivaaran jälkeen hiihtäjät ovat palautuneet ja huilanneet, mikä osaltaan herkistää. Lisäksi takana on taas yksi kisa enemmän, mikä sitä kautta tuo vauhtia lisää”, Hietanen sanoo.

Suomalaisista hiihtäjistä osa on jo paikalla Rukalla ja valtaosa saapuu torstaina. Virpi Kuitunen on valmistautunut alkuviikon Jällivaarassa, Rovaniemellä ovat harjoitelleet paikkakunnalla asuvan Sami Jauhojärven lisäksi myös Aino-Kaisa Saarinen ja Ville Nousiainen.

”Rukalla on olosuhteiden puolesta todennäköisesti karkea vesikeli ja Suomessa on nyt päästy valmistautumaan samanlaisissa olosuhteissa. Nyt Rovaniemellä Aikku (Saarinen), Musti (Jauhojärvi) ja Ville (Nousiainen) ovat hiihtäneet tykkilumipaanalla samanlaisella kelillä, mikä Rukalla todennäköisesti tulee olemaan. Se on myös hyvä asia”, Hietanen kertoo valmistautumisesta.

Maajoukkueen lisäksi Suomi saa jokaiseen kilpailuun kymmenen urheilijan kansalliset ryhmät.
”Se on meille hieno asia. Saamme katsoa tilannetta laajemmalla rintamalla”, Hietanen kiittää.

Lisätietoja kisoista: http://www.nordicopening.com/