Uutisen päiväys

28.11.2007← Takaisin

Rukalla kaikki on valmiina Nordic Openingia varten

Olosuhteet ovat kohdallaan, kun maailman parhaat maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn urheilijat ovat kokoontuneet Kuusamon Rukalle. Nordic Opening starttaa torstaina aamulla yhdistetyn virallisilla mäkiharjoituksilla.

Vaikka kilpailutoimintaa ei keskiviikkona vielä ollutkaan, Rukalla riitti vilskettä. Hiihtäjiä laduilla ja hyppääjiä mäessä. Akkreditointi- ja majoitustoimistot huhkivat täysillä ja mediakeskuksestakin ensimmäiset viestit jo lähtivät maailmalle.

 

Suomen yhdistetyn ja mäkihypyn joukkueille kauden ensimmäinen kansainväliseen kilpailuun liittyy myös monenmoista valmistautumista alkamassa olevaan kauteen: uusien edustusvaatteiden jakoa, kuvaussessioita, tiedotustilaisuuksia jne.

 

Mäkihypyn ja yhdistetyn lajisihteerien Niina Pirskasen ja Saija Heinosen majoitusmökki Rukalla näytti keskiviikkona iltapäivällä todellista hullunmyllyltä. Jo oven ulkopuolella oli röykkiö valtavia Haltin pahvilaatikoita ja sisällä kamaa "kattoa myöten".  Vilske on melkomoinen ennen kuin jokainen on sovittanut toppahousua ja kilpapukua, lämmittelypukua ja montaa muuta. Uuteen kauteen lähdetään kokonaan uudella varustesetillä.

Haltin designerit ovat suunnitelleet yhdistetylle raikkaan sini-valkoisen ulkonäön, ryyditettynä reilulla ruskealla. Mäkimiesten toppatakeista löytyy samaa kuviointia, joka on jo nähty alppirinteillä Poutiaisen, Palanderin ja kumppaneiden yllä. Väritys on kuitenkin täysin toinen. Miehet kulkevat tyylikkään ruskean-valkoisissa sävyissä.

 

Kun uudet varusteet on jaettu, ne pitää myös ikuistaa. Yhdistetyn joukkue ehti valokuvaaja Aapo Laihon malliksi jo keskiviikkona. Hyviä kuvia tietysti saatiin, kun kuvattavat ovat maailman huippua ja rutiiniakin alkaa jo olla.

 

Säätiedotukset lupaavat Rukalla kuudennen kerran pidettävälle Nordic Openingille pikkupakkasta ja tuultakin kohtuullisesti. Mitä enenpää voisi toivoa? Kannattaa lähteä paikalle tai ainakin seurata kisoja YLEn TV2-kanavalta.

 

Kuvat: Elina Heinola

 

Lisätietoja Nordic Openingista kisojen kotisivuilta osoitteesta:  www.nordcopening.com

.