Uutisen päiväys

21.3.2009← Takaisin

Roponen väkevän hiihtonsa ansiosta voittoon

    Riitta-Liisa Roponen voitti Falunin yhdistelmäkilpailun. Norjan Therese Johaug oli toinen ja Puolan Justyna Kowalczyk kolmas.

    Muista suomalaisista Pirjo Muranen oli 11:s, Aino-Kaisa Saarinen 19:s, Riikka Sarasoja 25:s, Kerttu Niskanen 43:s ja Kirsi Perälä 58:s.

    Virpi Kuitunen
    jätti Final Tourin kesken selkäkipujen vuoksi. Final Tourissa pitää hiihtää kaikki neljä etappia saadakseen maailmancupin pisteitä, joten pisteet jaetaan vasta sunnuntaina viimeisessä osakilpailussa.
    Ensimmäiset viisi kilometriä alkoi Italian Maria Longan ja Kowalczykin kovassa tahdissa. Suomalaisnaiset jäivät hälyttävän paljon alkukilometreillä, mutta peli ei ollut vielä menetetty.
    Vitosen vapaalla Roposen pääsi kärkijoukkoihin mukaan hurjan hiihtonsa ansiosta. Johaug, Roponen ja Kowalczyk ratkaisivat loppukirikamppailussa kisan voiton, tällä kertaa Roponen oli kaksikkoa vahvempi.
    Roposen vauhti oli lauantainakin väkevää. Suomalaisen kylmäpäinen hiihto toi voiton Falunissa.
    ”Maistuupa voittaminen hyvältä. Perinteinen oli rimpuilua ja muiden perässä hiihtämistä, kun lähtökin oli vielä surkea. Vapaa oli uskomattoman hienoa, sukset toimivat jälleen loistavasti. Loppusuoralla ihmettelin missä ne takaa-ajajat ovat. Luulin jo hiihtäneeni väärin, mutta olihan ne siellä lähellä. Tänään vapaalla kaikki meni todella nappiin”, Roponen iloitsi.
    Muranen ja Saarinen eivät pystyneet hiihtämään kärkijoukkojen mukana. Kausi on ollut pitkä, joka alkaa jo näkyä suomalaisissakin.
    ”Hiihto kulki paljon paremmin kuin eilen. Pertsalla oli hyvää ja rentoa menoa, mutta vapaalla oli tekniikan kanssa pieniä ongelmia. Olen tyytyväinen päivän hiihtooni, koska tämä oli kauden paras yhdistelmäkisani”, Muranen totesi.
    ”Pertsa ei kulkenut, mutta vapaalla meni himpun verran paremmin. Hiihdossani ei ollut tänäänkään toivottua lentoa, mutta toivottavasti huomenna jaksan taistella loppuun saakka”, Saarinen kertoi.
    Tulokset ja maailmancupintilanteet: www.fis-ski.com

    Maailmancup ja Final Tour päättyy sunnuntaina Falunissa naisten vapaan 10 kilometriin ja miesten 15 kilometriin.