Uutisen päiväys

26.2.2013← Takaisin

Roponen kahdeksas Val di Fiemmen vapaan kympillä

MM-kisoissa oli tiistaina vuorossa naisten vapaan hiihtotavan kymmenen kilometrin kisa, joka hiihdettiin väliaikalähtönä. Suomalaisista kovinta vauhtia piti Riitta-Liisa Roponen, joka sijoittui kahdeksanneksi. Kisa sujui kokonaisuutena hyvin Suomen naisilta.

- Kyllä mä oikeastaan olen tyytyväinen tähän päivään. Suoritus oli hyvä ja hiihtäminen oli hyvää. Onko sillä sitten loppujen lopuksi väliä onko kuudes vai kahdeksas. Toisaalta olen näitä sijoja napsinut jo vuosia, niin haluaisihan sitä parempia sijoituksia, eikä kolmanteen sijaan ollut pitkä ero. Vaikea olla pettynytkään, kun kunnon ajoitus onnistui ja tänään oli parasta tämän kauden hiihtoa.
Naisten vapaan kymppi hiihdettiin väliaikalähtönä. Naiset kiersivät viiden kilometrin jyrkkäpiirteisen radan kahteen otteeseen.
- Pidän tästä Val di Fiemmen vitosen lenkistä, se on hyvä, mukava ja vaativa rata, joka selkeästi erottaa jyvät akanoista, Roponen kertoo.

Sijoitusta kärkikymmenikköön tavoitellut Riikka Sarasoja-Lilja oli toiseksi parhaana suomalaisena kahdestoista.
- Jos vielä olisin pystynyt yhden sekunnin nopeammin hiihtämään, niin olisin ollut yhdeksäs, kun tavoittelin sijoitusta kymmenen sakkiin. Mietin, että missä mä siellä ladulla sen sekunnin tuhrasin, sehän tekee kymmenyksen kilometrillä, Sarasoja-Lilja nauraa.
- Tammikuu oli vaikeata sen jälkeen, kun selkä meni. Se teki sellaisia kireystiloja kroppaan ja hiihtäminen oli ajoittain taistelua. Kun se saatiin aukeamaan ja hiihtämiseen rentoutta, niin olen tosi tyytyväinen, että kauden tärkeimmässä paikassa pystyn tekemään hyviä suorituksia.

Kaisa Mäkäräinen ei ollut tyytyväinen neljäänteentoista sijaansa, sillä hänellä oli selvä tavoite hiihtää kymmenen sakkiin ja lunastaa paikka naisten viestijoukkueeseen.
- Vähän jäi hampaankoloon. Ei hiihto ollut ihhan sitä mitä olisin halunnut, mutta ei se mikään huonokaan ollut. Henkisesti piristi todella paljon Nove Meston pettymysten jälkeen, kun sai haistella vähän uusia tuulia. Oli hauska mitata vauhtiaan maailman huippuhiihtäjiä vastaan.
MM-kisojen kaikki startit viime torstain sprintistä lähtien tahkonnut Krista Lähteenmäki tunsi jo aamulla, että kisaväsymys painaa hiukan jaloissa.
- Hiihto oli todella vaikea alusta saakka. Selvästi oli väsynyttä tänään ja nyt pitää palautua kunnolla.  Missään nimessä ei ole huono suoritus, mutta en minä täysin tyytyväinen ole. Ei ole tullut lepopäiviä, nyt pitää selvästi huilata ja tiedän pystyväni hyviin suorituksiin, jos pääsen hiihtämään 30 kilometrin kisaa lauantaina, Lähteenmäki kertoo.

Lisää kommentteja:
https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomen-naisten-kommentit-vapaan-/