12.8.2006← Takaisin

Roponen ja Kuitunen palkintopallille Suverull-kilpailussa

Toiseksi sijoittunut Riitta-Liisa Roponen ja kolmanneksi yltänyt Virpi Kuitunen vastasivat parhaasta suomalaismenestyksestä lauantaina huipentuneessa perinteisessä Suverull-kilpailussa Viron Otepäässä.

Voitto lipesi kuitenkin kotipaikkakunnallaan kilpailleelle Kristina Smigunille, joka voitti Suverullin nyt neljännen kerran peräkkäin ja kaikkiaan yhdeksännen kerran. Roponen hävisi Smigunille 6 sekuntia, Kuitunen puolestaan Roposelle 3,6 sekuntia. Aino-Kaisa Saarinen täydensi suomalaisnaisten vahvan panoksen viidennellä sijallaan.
"Olen tyytyväinen joka osioon, kirikin irtosi ihan hyvin. Tästä jäi hyvä mieli, tämä antaa hyvän varmuuden harjoittelusta", Roponen iloitsi.

Suomalaiskolmikko kohensi asemiaan 12 kilometrin rullahiihto-osuudella, sillä 3 kilometrin juoksuosuuden jälkeen Roponen oli kuudentena, Saarinen seitsemäntenä ja Kuitunen yhdeksäntenä. Kuituselle rullahiihtokilpailuun osallistuminen on harvinaista, sillä hän ei muistanut ainakaan vuosikausiin vastaavaa tehneen.
"Nyt osallistuin, kun leiri on täällä. Jäi hyvä maku siitä, että pystyin hiihtämään ja juoksemaan rennosti, eikä mennyt pahasti hapoille", Kuitunen tuumi.

Muista suomalaisista perjantaisen prologin voittanut ja vuonna 2001 Suverullin voittanut Pirjo Manninen oli lopulta 12:s, Kati Venäläinen 16:s ja Mona-Liisa Malvalehto 25:s.
"Alku näytti hyvältä (prologi), mutta juoksu ei ollut rentoa vaan raskasta. Hiihto meni suht. hyvin. Hyvä mieli tästä kuitenkin jäi, hyvää treeniä", neljännen kerran Suverulliin osallistunut Manninen sanoi.

Suomalaismiehistä Sami Jauhojärvi oli parhaana yhdeksäs. Kilpailun voitto meni Ruotsiin, kun Anders Södergren jätti Venäjän Vasili Rotshevin sekunnin erolla toiseksi.
"Olen tehnyt töitä hiihtotekniikan ja tekniikkaa tukevien asioiden kanssa ja se näkyy. Tilanne on vähintään yhtä hyvä kuin viime vuonna tähän aikaan", Jauhojärvi sanoi.

Muista suomalaismiehistä Thomas Ramstedt oli 11:s, Matti Heikkinen 16:s, Teemu Kattilakoski 21:s, rullahiihdon ensimmäisellä 4 kilometrin kierroksella kaatunut ja toisella kierroksella sauvarikon kohdannut Olli Ohtonen 22:s, Matias Strandvall 25:s, Tero Similä 31:s, Ville Nousiainen 33:s, Sam Sundberg 36:s ja Keijo Kurttila 39:s.

Maajoukkue leireilee Otepäässä vielä pari päivää.