Uutisen päiväys

15.4.2012← Takaisin

Roponen ja Heikkinen Suomen cupin päätöspäivän yhteislähtökisoissa voittoihin

Naisten Suomen cupin päättänyt 10 kilometrin yhteislähtökisa vapaalla hiihtotavalla päättyi Oulun Riitta-Liisa Roposen juhliin. Toiseksi hiihti Suomen cupin kokonaiskisan voittanut Vieremän Koiton Kerttu Niskanen ja pronssille Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Ahervo, joka cupin kokonaispisteissä nappasi hopeaa. Miesten Suomen cupin viimeinen kilpailu 20 kilometrin yhteislähtökisa vapaalla hiihtotavalla eteni Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkisen komennossa. Heikkinen nousi voitollaan Suomen cupin kakkossijalle sunnuntain kisassa toiseksi sijoittuneen Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärven jälkeen.

Roponen vei Suomen cupin päätöskisan

Naisten Suomen cupin päättänyt 10 kilometrin yhteislähtökisa vapaalla hiihtotavalla päättyi Oulun Riitta-Liisa Roposen juhliin. Toiseksi hiihti Suomen cupin kokonaiskisan voittanut Vieremän Koiton Kerttu Niskanen ja pronssille Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Ahervo, joka cupin kokonaispisteissä nappasi hopeaa.

-Alkuvauhti oli aika hiljainen. Kilometrin jälkeen Kerttu hermostui, että eiköhän lähetä hiihtämään. Stadionille tullessa lisäsin sitten pikkaisen vauhtia, Roponen kuvaili kisan ratkaisuhetkiä.

Rukalla oli satanut ennen kisaa uutta lunta ja myös kisan aikana taivaalta leijaili hiljakseen valkoista ainetta. Roposen mukaan keli ei kuitenkaan ollut vaikea. Niskanen ja Ahervo olivat toista mieltä.

­-Ehkä minulla oli sitten paljon parempi suksi kuin tytöillä, Roponen mietti.

Koko mitalikolmikko piti Suomen cupia hyvänä lisänä kilpailukalenteriin.

-Kyllä tämä on hyvä keksintö, Ahervo tuumasi.

Vaikka Niskanen varmistikin sunnuntain kakkossijallaan Suomen cupin kokonaiskisan voiton, ei hiihtäjä täysin tyytyväinen ollut kauteensa.

­-Huonosti meni. Kausi oli tosi hajanainen, kun tuli sairastumisia. Onneksi ei ollut arvokisoja, Niskanen pohti.

Heikkinen yhteislähdön nopein miehissä

Miesten Suomen cupin viimeinen kilpailu 20 kilometrin yhteislähtökisa vapaalla hiihtotavalla eteni Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkisen komennossa. Heikkinen nousi voitollaan Suomen cupin kakkossijalle sunnuntain kisassa toiseksi sijoittuneen Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärven jälkeen.

Sunnuntain kisassa kolmanneksi hiihti Oulun Hiihtoseuran Heikki Palosaari. Kokonaiskisan kolmannen sijan nappasi viidenneksi hiihtänyt Jämsänkosken Ilveksen Jussi Simula.

-Hyvä kisa. Pitkästä aikaa tuntui siltä, että pystyin hiihtämään hyvän hiihdon. Mukava jäädä lomalle tällaisen kisan jälkeen, Heikkinen tuumasi.

Myös Jauhojärvi oli tyytyväinen sunnuntain kisaan, vaikka voitto karkasikin.

-Pieni nukahdus tuli siinä kolmannella kierroksella, kun Matti lähti. Se ei ehkä olisi sijoitustani muuttanut tämän päivän kisassa, mutta olisin päässyt kokeilemaan maailmanluokan skeittivauhtia, Jauhojärvi mietti.

Kisan kolmonen Heikki Palosaari ei ollut yllättynyt hyvästä hiihdostaan.

-Lähdinkin hakemaan paikkaa kolmen joukossa, sillä vapaa on kulkenut koko talven hyvin. Yllätys on ollut se, että perinteinen on mennyt niin huonosti, Palosaari tiivisti kautensa.

Suomen cup oli hiihtäjille mieluisa kokemus. Cupin myötä hiihtäjät saivat lisää kovia kilpailuja kotimaiseen kalenteriin.

-Tällaista keskittämistä tarvitaan entistä enemmän jatkossa, sillä Suomessa on edelleen paljon hiihtäjiä. Tosin ainahan näistä on joku pois, mutta niin se on maailmancupissakin, Heikkinen totesi.

Suomen Cupin lopullinen pistetilanne: Suomen Cup 2011-2012
Kuvia Suomen Cup - finaaliviikonlopusta: Ruka 14.-15.4.

Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi