12.12.2005← Takaisin

Rocca otti voiton Madonna di Campigliossa – Palander palkintopallille kolmantena

Iltakilpailuna käydyssä pujottelun maailmancupin osakilpailussa Italian Madonna di Campigliossa isäntämaan Giorgio Rocca otti selvän voiton ennen Itävallan Benjamin Raichia. Suomen Kalle Palander laski hienosti kolmanneksi.

Madonnan vaativalla rinteellä ei jäänyt epäselväksi, kuka juuri tällä hetkellä on miesten pujottelun ykkösnimi. Hän on Italian Giorgio Rocca, joka johtaa lajicupia täysin pistein voitettuaan molemmat osakilpailut. Rocca oli ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdessä Kanadan Thomas Grandin kanssa jaetulla kolmannella sijalla 0,27 sekuntia johdossa olleen Benjamin Raichin perässä. Vain sadasosan päässä edellä oli Suomen Kalle Palander. Toisella kierroksella Rocca latasi kierroksen nopeimman laskun, johon Raich ei pystynyt vastaamaan vaan joutui tyytymään toiseen sijaan, mikä toki on paljon parempi kuin ulosajo vastaavassa tilanteessa kauden ensimmäisessä pujottelussa Beaver Creekissä.

Suomen Kalle Palander lähti kisaan toiveikkaana, muttei mitenkään itsevarmana. Jäätyään ensimmäisessä kilpailussa ilman tulosta, Palander joutui starttaamaan Madonnan kisaan aivan kuumimman kärjen takaa numerolla 12. Rata kuitenkin pysyi hyvässä kunnossa ja alun pienen tunnustelun jälkeen mies rullasi komeasti ja ensimmäisen kierroksen jälkeen oli mahdollisuuksia vaikka mihin. Lumisateessa käyty toinen kierros sujui suomalaiselta jälleen mukavasti. Rocca ja Raich kiilasivat Palanderin edelle, mutta pujottelun palkintopallisija vuoden tauon jälkeen nosti miehen naamalle leveän hymyn. Palanderin ero kärkeen oli 0,89 sekuntia ja kakkossijaan 0.64 sekuntia.
- Lumisade ei keinovalossa häiritse. Nyt on hyvä lähteä seuraaviin kilpailuihin, hyrisi Palander kilpailun jälkeen tyytyväisenä.

Muista suomalaisista Jukka Leino laski numerolla 42 ja ylti ensimmäisellä hienosti 27:ksi ja toiselle kierrokselle. Hyvin alkanut toinen lasku kuitenkin päättyi ulosajoon ja mies jäi ilman tulosta. Valmentajat joka tapauksessa katselivat hyvällä mielellä Heinäveden Hyrskeen miehen menoa.
- Samaa tahtia loppuun asti ja mies olisi ollut kymmppisakissa. Nyt se ei vielä onnistunut. Yksi onnistuminen ja Leino voi tehdä mitä tahansa, hehkutti Kalle Söderholm.
Kiitosta laskustaan sai myös Jukka Rajala, joka jäi niukasti, 0,16 sekuntia, toiselta kierrokselta ja oli 32:s.
- Hattua pitää nostaa, kun numerolta 71 yltää noin hyvään suoritukseen. Siinä vaiheessa rata oli jo kulunut. Rajalalle tuli pieni virhe lopussa ja se vei vauhtia sen verran, että pääsy toiselle kierrokselle jäi tällä kertaa haaveeksi, kommentoi Söderholm.
Myös Jouni Kaitala (numerolla 67) ja Rasmus Laine (numerolla 80) ajoivat ulos ensimmäisellä kierroksella.