4.12.2005← Takaisin

Rocca Beaver Creekin pujottelun voittoon – Palander ulos toisellaan

Beaver Creekin miesten pujottelu oli yllätyksiä täynnä. Ensimmäisen kierroksen kärkinimistä pintansa piti vain Italian Giorgio Rocca. Toinen oli Ranskan Stephane Tissot ja kolmas USA:n Ted Ligety. Palander ajoi ulos heti toisen laskunsa alussa.

Appihiihdon miesten pujottelun maailmancupin ensimmäinen osakilpailu toi kärkeen aivan uusia nimiä. Beaver Creekin rinteellä ulos ajoi ennakkosuosikki toisensa jälkeen. Suomalaisista tuloksen sai ainoastaan Jukka Rajala, joka ei kuitenkaan selvinnyt toiselle kierrokselle. Hän oli 37:s.

Lauantain suurpujottelun kolmonen, Kalle Palander, oli ensimmäisen kierroksen jälkeen hyvissä takaa-ajoasemissa viidentenä edellään Benhamin Raich AUT, Gioigio Rocca ITA, Mario Matt AUT ja Johan Brolenius SWE. Kalle oli kärjestä 1.27 sekuntia ja Broleniuksesta vain neljä sadasosaa.

Rata oli jäinen ja se koitui monen kovan tekijän kohtaloksi, keskeyttäneitä oli peräti 28. Suomalaisista radan sivuun joutuivat Jukka Leino, Jouni Kaitala ja Rasmus Laine.

Lauantain voittaja, USA:n Bode Millerkin käytännössä ajoi ulos. Hän kuitenkin kiipesi portille ja jatkoi laskuaan kotiyleisön ihastukseksi. Sijoitus oli 43:s eli kilpailun viimeinen.

Toinen kierros nosti palkintopallille kaksi todellista yllätysnimeä. Kukaan ei etukäteen olisi osannut veikata, että kakkospallille Italian Giorgio Roccan jälkeen tuli ranskalainen Stephane Tissot. Mies starttasi numerolla 35 ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 19:s. Kisan kolmonen, isäntämaan Ted Ligety oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 12:s - hänen starttinumeronsa oli 27. Neljännen sijan Japanin Akira Sasakin ja Itävallan Mario Mattin kanssa jakanut Norjan Kjetil Jansrud oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 15:s. Hänenkin lähtönumeronsa oli 30:n tuolla puolen: 33:s.

Palanderin ohella ensimmäisen kierroksen nopeimmista laskivat ulos myös Ruotsin Brolenius ja kisaa johtanut Itävallan Benjanmin Raich.

- Kyllä nyt jäi harmittamaan. Koko viikonloppu oli enemmän pettymystä kuin positiivista, teki yhteenvetoa Suomen joukkueen valmentaja Kalle Söderholm.
- Tänään Kalle  Palander olisi hyvinkin pystynyt voittamaan ja kaikilla meidän pojilla olisi ollut mahdollisuudet paljon parempaan. Siinä oli kaikenlaista sähläystä, vaikkei varsinaisesti jännittämisestä voi puhua. Kauden ensimmäisessä kilpalussa voi sattua mitä tahansa, tiesi Söderholma ja lupasi, että seuraaviin kisoihn mennään hyvillä mielin ja tulosta on lupa odottaa.