Uutisen päiväys

8.2.2020← Takaisin

Ristomatti Hakola seitsemäs Falunin perinteisen sprintissä – ”Lyödään keulasta niin paljon kuin lähtee”

Ristomatti Hakola ylsi kauden parhaaseensa maastohiihdon maailmancupin sprintissä Falunissa. Hakola eteni tällä kaudella ensimmäistä kertaa sprintin välieriin saakka ja finaalipaikka jäi niukasti vain 17 sadasosan päähän.

Hakola aloitti päivän vahvasti jo aika-ajoista lähtien ja oli karsinnan kymmenes. Suomalaisurheilija jatkoi puolivälierissä rohkeasti ja selvitti tiensä aina välieriin asti loppusuoran kovan kamppailun päätteeksi. 

– Päätin eriin, että tänään lyödään vanhalla taktiikalla. Lyödään keulasta niin paljon kuin lähtee ja koitetaan jaksaa loppuun asti, kertoi Hakola kilpailun päätteeksi.

Välierässä Hakola ei päässyt hiihtämään joukon kärjessä suunnitelmansa mukaisesti.

– Välierässä oli huono lähtö, olisin halunnut mennä keulasta vetämään isoa ja kovaa. Yritin nostaa itseäni keulaan. Ensimmäinen nousu meni vähän pipariksi ja toisessa nousussa sama. Loppusuoralle tullessa oli vähän pehmeyttä, olisi pitänyt haastaa kovempaa. Lähellä oli finaalipaikka, nyt oli parempaa kuin mitä on ollut, totesi Hakola.

Suomalaismiehistä myös Lauri Vuorinen hiihti karsinnasta jatkoon puolivälieriin. Vuorinen totesi hiihdon tuntuneen tänään hyvältä, mutta sijoitukseensa urheilija ei ollut tyytyväinen.

– Karsinta oli ihan hyvä ja erässä oli tavoitteena pitää hyvää vauhtia ja taistella loppuun niin paljon kuin lähtee. Vähän meni suunnitelmat pieleen, piti lähteä ohittamaan ekaan nousuun ja sain sitten keulapaikan, jota yritin pitää mahdollisimman pitkään. Peesihyödyllä tuli sitten kaverit ohi. Pettynyt olen loppusijaan, mutta kuitenkin hyvän tuntuista oli meneminen, totesi Vuorinen.

Iivo Niskanen ja Lauri Lepistö eivät selvittäneet tietään karsinnasta erävaiheisiin. Niskanen oli lopputuloksissa sijalla 31 ja Lepistö oli 45:s. Joni Mäki ei startannut kilpailuun hengitystieoireiden vuoksi.

Norjalaiset ottivat kilpailussa kaksoisvoiton, kun Paal Golberg ja Erik Valnes veivät kaksi ensimmäistä sijaa nimiinsä. Kolmanneksi hiihti Venäjän Alexander Bolshunov.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Katri Lylynperä parhaana suomalaisnaisena 19:s

Neljä suomalaisnaista nähtiin tänään puolivälierissä, kun Katri LylynperäAnne KyllönenLaura Mononen ja Kerttu Niskanen jatkoivat matkaansa karsinnasta eteenpäin. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Lylynperä, joka oli eränsä neljäs ja lopputuloksissa 19:s. 

– Hyvä karsinta tänään, erässäkin ihan kohtuullista menoa. Vähän oli haastava lähtöpaikka, kun joutui ihan sieltä vasemmalta lähtemään. Mietin tarkkaan, että mitä siinä tekisin. Tuli vähän turhia ladunvaihtoja siihen ensimmäiseen ylämäkeen. Viidenneltä paikalta oli vähän vaikea operoida itsensä suorille jatkopaikoille. Neljänneksi toki pystyin nousemaan, mutta vähän jäi harmittamaan se, etten (Katja) Visnaria saanut enää kiinni, kommentoi Lylynperä.

Lylynperä odottaa hyvillä mielillä huomista vapaan 10 kilometrin yhteislähtökilpailua.

– Minulle sopii ihan hyvin se, että on vapaalle vähän helpotettu rata. Joudun toki takaporukasta lähtemään, täytyy saada nostettua sijoituksia heti alkuun. Tuon parempaa rataa vapaan kympille ei minulle kyllä ole maailmancupissa paljon tarjoilla, totesi Lylynperä.

Anne Kyllönen oli lopputuloksissa 27:s, Laura Mononen 28:s, Kerttu Niskanen 29:s ja Johanna Matintalo 35:s. 

Naisten kilpailun voitti Ruotsin Linn Svahn ennen Venäjän Natalia Nepryaevaa ja Ruotsin Jonna Sundlingia.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa