18.11.2006← Takaisin

Riitta-Liisa Roponen hyvässä vauhdissa Jällivaarassa

Riitta-Liisa Roponen pääsi tavoitteeseensa normaalimatkojen maailmancupin avauskilpailussa Ruotsin Jällivaarassa, kun hän ylsi vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Ennakkoon tavoitteekseen pääsyn kymmenen parhaan joukkoon asettanut Roponen hävisi kilpailun voittaneelle Tshekin Katerina Neumannovalle lopulta 56,1 sekuntia. Vielä puolimatkassa Roponen oli neljäntenä 14,2 sekuntia Neumannovasta ja 7,3 kilometrin väliajoissakin kuudentena 32,9 sekuntia Neumannovasta.

”Hiihto oli kyllä ihan ok, mutta alkoi väsyttää liian aikaisin ja maali oli liian kaukana. Kuulin kyllä hyvin koko ajan aikoja keulaan. Kymppisakkiin kuitenkin”, Roponen sanoi cupin avauskilpailustaan.

Haukiputaalla asuva Roponen, 28, oli ennen lauantaita yltänyt maailmancupissa kahdeksan kertaa henkilökohtaisessa kilpailussa kymmenen joukkoon. Viimeksi tämä tapahtui 14. tammikuuta Val di Fiemmessä, jossa Roponen hiihti Lago di Teseron laduilla uransa toistaiseksi parhaan cup-sijoituksen ollen 15 kilometrin vapaan yhteislähtökisassa neljäs.

Muista suomalaisista Virpi Kuitunen oli 13:s (-1.00,0), Aino-Kaisa Saarinen oli 17:s (-1.21,2), Kati Venäläinen 34:s (-1.47,1) ja Kirsi Välimaa 61:s (-2.42,5).

Kuitunen oli tyytyväinen hiihtoonsa vapaalla, sillä hän jaksoi hiihtää hyvin.
”Kunto on kohdallaan. Pitkästä aikaa ihan kohtalainen sijoitus vapaalla, parempaa sijoitusta olisin kyllä toivonut. Hiihto oli tasainen, hyvin taistelin. Huonomminkin olisi voinut mennä”, Kuitunen tuumi.

Saarinen totesi kilpailunsa olleen ”ihan ok, mutta ei kyllä yhtään sen enempää”. Hollolalainen harmitteli, ettei saanut kaikkea irti.
”En tiedä, vapaalla en oikein saa kaikkea irti. Rata oli kyllä minulle ihan ok, mutta missään vaiheessa en saanut sellaista hirmu pahaa tunnetta. Kaikki ei jäänyt ladulle, mitä olisi pitänyt”, hän tuumi.

Neumannovan jälkeen muut palkintopallisijat veivät Viron Kristina Smigun ja Norjan Marit Björgen.