Uutisen päiväys

26.2.2009← Takaisin

Ranskan yhdistetyn joukkue voitti mäkiosuuden – Suomi oli kolmas

    MM-Liberecissä jatkui torstaina muun muassa joukkueyhdistetty. Suomen ykkösnyrkki Anssi Koivuranta ei sairastumisen vuoksi osallistunut joukkuekilpailuun.

    Yhdistetyn mäkiosuus sujui ranskalaisten komennossa. HS134-mäessä pisimmän leiskautuksen teki Suomen Lauri Asikainen, joka ponkaisi huikeat 136 metriä.

    Itävallan joukkue oli toinen (+8 sekuntia), kun suomalaiset olivat kolmansia. Ranskalaisten ja suomalaisten ero hiihto-osuudelle oli 13 sekuntia.
    Muista suomalaisista Janne Ryynänen hyppäsi 124 metriä, Jaakko Tallus 119 metriä ja Jim Härtull 110 metriä.
    Yhdysvaltojen joukkueesta Bill Demog ei hypännyt, koska oli kadottanut kilpailunumeronsa. Yhdysvallat on ulkona kärkikamppailusta. Demongin lappu löytyi lopulta lahkeen sisältä.

    Tallus aloittaa hiihto-osuuden ensimmäisenä, kun Ryynänen on ankkuri.


    ”Mäkiosuus meni hyvin, pojat onnistuivat erinomaisesti. Laurin suoritus oli aivan loistava. Muut pojat hyppäsivät omalla tasollaan. Jimkin joutui hyppäämään kovassa paikassa, kun ottivat hänet ensin vielä puomiltakin pois. Hyvä suoritus Jimiltäkin”, kommentoi Suomen yhdistetyn joukkueen johtaja Ilkka Tiilikainen.
    ”Pojat tekivät hyvän kisan, vaikka Anssin sairastuminen latisti tunnelmaa. Olen tyytyväinen poikien venymiseen. Emme varmasti pysty kärkitaistossa roikkumaan, mutta lähdetään taistelemaan ja katsotaan mihin se riittää”, Kimmo Savolainen totesi Ylen haastattelussa.

    Tulokset luettavissa www.fis-ski.com