10.3.2006← Takaisin

Raichin voittokulku jatkuu – Palander yhdeksäs

Alppihiihdon maailmancupin Japanin Shiga Kogenin ensimmäisen pujottelukilpailun voitti Itävallan Benjamin Raich. Kalle Palander oli yhdeksäs.

Suomen Kalle Palander säilytti vielä mahdollisuutensa maailmancupin pujottelucupin voittoon, vaikkei pystynytkään pitämään ensimmäisen kierroksen jälkeistä neljättä sijaansa saati sitä parantamaan. Palander teki toisellaan virheitä pitkin matkaa, joten ensimmäisen laskun 0,40 sekunnin ero johtaneeseen Benjamin Raichiin kasvoi toisella 1,09:ään ja sijoitus putosi viisi pykälää. Palanderilla on pujottelucupissa koossa 395 pistettä, kun cupia johtavalla Italian Giorgio Roccalla niitä on 515. Päivän kilpailussa Rocca ei ollut parhaimmillaan. Hän oli vasta 16:s oltuaan ensimmäisen kierroksen  jälkeen sijalla yhdeksän.

Shiga Kogenin pilvipoutaisessa säässä lasketussa kisassa Suomen muutkaan edustajat, Jukka Leino ja Jukka Rajala, eivät onnistuneet. Molemmat laskivat ulos ensimmäisellä kierroksella.

Kovassa vireessä oleva Itävallan kaksinkertainen olympiavoittaja Benjamin Raich otti Japanista kauden ensimmäisen pujotteluvoittonsa. Miehellä on niitä kuitenkin tällä kaudella jo ennestään muista lajeista viisi  ja maailmancupin kokonaiskilpailun voitto onkin hänelle jo lähes kirkossa kuulutettu. Isäntien iloksi toiseksi laski Japanin Akira Sasaki ja kolmanneksi kokenut kanadalainen Thomas Grandi.