Uutisen päiväys

12.11.2006← Takaisin

Raich ja Schild järjestivät perhejuhlat Levillä

Itävallan Benjamin Raich näytti kaapin paikan tai oikeammin sanottuna piti sen entisillä sijoillaan pujottelun maailmancup-kauden avauksessa Levillä.

28-vuotias Raich kellotti Levi Black –rinteessä nopeimman ajan molemmilla kierroksilla. Ruotsin Markus Larsson nousi kakkoslaskullaan toiseksi ja Italian Giorgio Rocca sijoittui kolmanneksi. Suomen Kalle Palander kohenteli asemiaan toisella kierroksella huomattavasti ja oli lopputuloksissa 11:s. Pirteästi esiintynyt Jukka Leino pujotteli 17:nneksi. Raich on olympiavoittaja, maailmancupin kokonaisvoittaja ja pujottelun maailmanmestari. Sunnuntai-iltapäivä Levillä antoi vahvoja viitteitä siitä, että Raichin dominointi rinteillä jatkuu entisellään.
Levillä vietettiin itse asiassa itävaltalaisia perhejuhlia, sillä lauantaisen naisten pujottelun ykkönen Marlies Schild on Raichin elämänkumppani.
- Marlies lentää kanssani kotiin, joten meillä on mahdollisuus juhlia tätä yhdessä. Se on todella upeaa, Raich tuuletti.
Voitto oli Raichille uran 24:s maailmancupissa. Raich pääsi nopeasti sinuiksi jäisen Levi Blackin kanssa.
- En ollut tyytyväinen ensimmäiseen laskuuni, mutta toinen oli jo lähes täydellinen, Raich sanoi.
Larsson hävisi Raichille 0,62 sekuntia. Rocca puolestaan jäi ruotsalaisesta 0,15 sekuntia. Ranskan Stephane Tissot oli neljäs ja Itävallan Rainer Schönfelder viides.
Ruotsalaismenestystä täydensi positiivinen yllättäjä Jens Byggmark, joka porhalsi lähtönumerolla 34 sijalle kuusi. 

Super-Kalle tekee väkevää paluuta

Kalle Palanderin avauslasku meni pipariksi yliyrittämisen takia. Palander taipui 25:nneksi, mutta toisella kierroksella hän kipusi komeasti 11:nneksi. Palander oli toisella kierroksella kolmanneksi nopein.Leikkauksesta kuntoutuneen Palanderin polven kunto on puhuttanut suomalaista urheiluväkeä jo pitkään. Levillä nähtiin, että Super-Kalle tekee väkevää paluuta.
- Toiselle kierrokselle haettiin sitä vanhaa tuttua Kallea. Eli rennon letkeää laskemista, eikä yliyrittämistä, Palander lausui.
Palander kehui päävalmentaja Christian Leitneria, joka teki avauslaskusta tarkoilla silmillään huomion Palanderin tekniikkavirheestä.
- Täytyy arvostaa ja sanoa, että kova jätkä tuo Christian. Pystyi näkemään ekasta laskusta, että vähän liian leveällä olivat jalat. Sen takia mulla lipsahteli ulkojalka. Lyötiin vähän jalkoja yhteen. Sama ongelma oli vuosi sitten, Palander suitsutti Leitneria.
Jukka Leino rymisteli avauskierroksella parhaaksi suomalaiseksi. Jälkimmäisellä laskullaan Leino petrasi sijoitustaan vielä kolme pykälää ja kahmaisi arvokkaita cup-pisteitä 17. sijallaan.
- Eka lasku oli hieman parempi kuin toinen. Tärkein tavoite oli olla 30 parhaan joukossa. Kummun päältä kun tuli loppujyrkälle, niin jengi huusi täällä täyttä huutoa. Se antoi paljon lisävoimia, Leino kiitteli Levin yleisöä. 

Nuorisokaartilta hieno esitys

Muista suomalaisista nuoret Marcus Sandell (33:s) ja Petteri Kantola (36:s) karsiutuivat äärimmäisen niukasti toiselta kierrokselta. Joka tapauksessa he pesivät muun muassa Bode Millerin ja Ted Ligetyn. Tuukka Kaukoniemi (46:s) pujotteli myös ennakkoluulottomasti. Jukka Rajalan kisa päättyi avauskierroksella keskeytykseen jo ennen väliaikapistettä.
Päävalmentaja Christian Leitner puhui kisan jälkeen erittäin positiiviseen sävyyn.
- Tämä on varmasti vahvin joukkue, joka meillä on Suomessa ollut. Suuret kiitokset Sallalle ja Leville hyvistä harjoitusmahdollisuuksista, Leitner sanoi. 

Tapio Ahlroth