Uutisen päiväys

5.7.2006← Takaisin

Pyykönen uurasti kevätlomallaan uuden talonsa muuttokuntoon

Sprinttihiihtäjä Lauri Pyykösen ”kevyt” kevätloma päättyi, kun Pyykönen pääsi toukokuussa avopuolisonsa kanssa muuttamaan uuteen rakennettuun taloon. Kauden jälkeen Pyykönen teki kuudessa viikossa talon sisustukset kuntoon.

- Olin siellä kellon ympäri joka päivä. Tasaisen tappavaa 80 tuntia/vko. En ehtinyt lenkillä käydä, mutta se oli kuitenkin sen verran ruumiillista työtä ettei kunto päässyt tippumaan, Pyykönen nauraa.

Pyykönen on säästynyt kesäharjoittelussaan mainittavilta vaivoilta. Päävalmentaja Magnar Dalen, sprinttimaajoukkueen valmentaja Vesa Mäkipää ja konsultti Christoph Schmid ovat tuoneet hieman uusia tuulia tekemiseen.

- Tekniikkaa katsotaan vähän eri näkökulmasta. Tehoja on tullut vähän enemmän, kuin melkein joka päivä on jotain että mennään kovaa. Treenien sisältö on vaihtelevampaa, Pyykönen arvioi sprinttimaajoukkueen toisella leirillä Vuokatissa.

Ruotsilla ja Norjalla on jo pitkään ollut hyvä ryhmä, joka on kehittänyt yksilöiden maksimivauhtia. Maajoukkueen leireillä kovat harjoitukset tehdään porukassa, mikä on Pyykösen mukaan hyvä asia.
- Kun on kaveri kirittämässä rinnalla, tulee lisää puristusta. Nyt se työ alkaa meillä, Pyykönen viittaa Ruotsin ja Norjan viime vuosien panostukseen.

Urheilun ulkopuolisessa elämässä Pyykösen elämään tulee uutta väriä loppukesästä, kun perheeseen syntyy esikoinen.