Uutisen päiväys

24.1.2007← Takaisin

Puijon mäet kunnossa, harjoittelu täydessä vauhdissa

Mäkihyppääjien talvikausi on vihdoin päässyt alkamaan, kun mäkiä on vihdoin saatu kuntoon. Puijon suurmäki tuli hyppykuntoon lauantaina lähes kaksi kuukautta normaalista aikataulusta jäljessä.

"Lajiharjoittelussa on ollut suuria puutteita, kun leuto sää on sotkenut useaan kertaa suunnitelmat ison mäen lumettamisesta. Kun maailmancupia hypätään suurmäistä, ei pienistä mäistä harjoittelu vastaa aina tarkoitustaan", sanoo Puijon Hiihtoseuran päävalmentaja Jarkko Saapunki.

HS:n mäen kunnostajat urakoivat viime viikolla yötä päivää, jotta hyppääjät pääsisivät HS127-mäeen.
"Itse asiassa lauantaina urheilijat pääsivät yllätyksekseen isoon mäkeen. Kaikki olivat valmistautuneet ysikymppisen harjoituksiin, mutta mäkien kunnostuksesta vastaava Pasi Huttunen antoikin luvan  mennä suurmäkeen. Parikymmentä kaveria on nyt viettänyt aikaansa jatkuvasti isossa hyppyrissä", kertoo Saapunki.
Kuopiolaisten tiimin harjoittelunarkomaanina tunnettu Janne Happonen on kärsinyt eniten hyppytuntuman puutteesta. Jo viikonlopun harjoitukset näyttivät, että "Havun" hyppy on löytymässä ja hän alkaa olla valmis taistelemaan paikasta Sapporon MM-joukkueeseen.
"Happonen hyppäsi kauden parhaitaan. Muutenkin ison mäen harjoitusten käynnistäminen teki porukalle henkisesti hyvää", iloitsi Saapunki.

Puijolle mahtuu nyt ulkopuolisiakin joukkueita harjoittelemaan.
"Leiriporukat mahtuvat mäkeen. Tosin viime päivinä on pitänyt niin kiirettä, että markkinointiin ei ole jäänyt aikaa", totesi Saapunki.
Kuluvalla viikolla ison mäen vauhtilatu on jäädytetty ja pantu kuntoon odottamaan maailmancupin osakilpailua, joka hypätään 13.3.2007. Samoin normaalimäki on täydellisessä talvisessa asussaan.

Nuorten mäkikoululaisten iloksi on pienemmät mäet ovat kunnossa ja myös "nysämäki" on saatu aloittelijoiden iloksi valmiiksi.