5.1.2008← Takaisin

Poutiaisen hyvä pujottelukunto toi kolmannen sijan

Tanja Poutiainen laski jälleen palkintopallille alppihiihdon maailmancupissa. Itävallan Lienzissä lasketussa pujottelusta irtosi kolmas sija. Italian Chiara Costazza otti yllätysvoiton

29.12.2007
Tanja Poutiaisen
joulukuussa löytynyt hyvä pujottelufiilis on tuonut hänelle kaksi palkintopallipaikkaa alkukauden maailmancupin pujotteluista. Kakkossijan lisäksi hän metsästi nyt kolmannen tilan Lienzissä.

Italia juhli voittajaa eilisen tapaan myös tänään, kun Chiara Costazza laski reiluun voittoon ennen Itävallan Nicole Hospia. Hosp jäi voittajasta 0,68 sekuntia ja Poutiainen 0,86 sekuntia.
Ennen vuoden vaihdetta lasketuista kilpailuista Poutiainen saavutti sijat, joilla hän oli maailmancupissa ennen kyseessä olleita Lienzin osakilpailuja. Onnistuneen lauantain kilpailun jälkeen Poutiainen nousi pujottelucupissa toiseksi pistein 222.
Kilpailun muiden suomalaisedustajien Sanni Leinosen ja Jessica Honkosen vauhti ei riittänyt toiselle kierrokselle. Ensimmäisen kierroksen 74 portin rata oli raskas molemmille nuorille laskijoille. Leinonen jäi 17 sekunnin sadasosaa toiselta kierrokselta ja ylsi tällä kaudella jo tutuksi tulleelle sijalle 33. Honkonen hävisi ensimmäisen kierroksen johtaja Costazzalle 4,56 sekuntia ja oli 44:s.
Alppihiihdon maailmancup jatkuu suomalaisten osalta tekniikkalajeilla loppiaisviikonloppuna. Naisten kilpailevat 5.–6.1.2008 Spindleruv Mlynissä Tsekissä, jossa lauantaina lasketaan
suurpujottelu ja sunnuntaina pujottelu. Miehet laskevat samalla aikataululla osakilpailunsa Sveitsin Adelbodenissa. Joukkueet tuleviin maailmancupeihin nimetään myöhemmin.