Uutisen päiväys

5.1.2008← Takaisin

Poutiainen toinen suurpuikassa, Karbon vielä hieman edellä

Italian Denise Karbon pysyy edelleen suurpujottelun valtiattarena. Suomen Tanja Poutiaisen kovasta haasteesta huolimatta Karbon vei jo neljännen perättäisen voiton.

5.1.2008


Tanja Poutiainen haastoi vahvasti Tsekin Spindleruv Mlynissä suurpujottelun ykkösnaista Italian Denise Karbonia. Ensimmäisen laskun jälkeen Poutiainen oli toisena, kymmenyksen Karbonin takana. Poutiaisen mukaan hän laski kaksi tasavahvaa laskua.

- Ensimmäisen kierroksen radanmerkkauksesta tykkäsin enemmän, se oli suurpujottelua, kääntävää ja semmoista minulle sopivaa. Laskeminen tuntuu kokonaisuudessaan nyt tosi hyvältä, sitä kautta tulostakin tulee, jutteli Poutiainen vapautuneena, kun suurpujottelukin kulkee pujottelun tapaan loistavasti.

Toisella kierroksella Poutiainen kiilasi oman laskunsa jälkeen kärkipaikalle pitäen muiden muassa kolme itävaltalaista takanaan. Karbonin laskiessa toista laskuaan näytti jo hetken siltä, että Poutiainen ensimmäisenä naisena selättää tämän kauden suurpujottelun ykkösen, mutta radan puolessa välissä Karbon kiristi vauhtiaan ja voitti kilpailun lopulta 0,39 sekunnin erolla Poutiaiseen.

- Toisen laskun rata oli aika vauhdikas, siinä piti vain antaa mennä. Jännitti aika lailla, kun näin Karbonin 1. väliajan, jossa hän oli takanani, aika lähellä oli siis voittokin. Karbon on todella kovassa kunnossa, mutta viikon päästä yritetään uudestaan Mariborissa, Poutiainen kommentoi.

Kilpailun kolmas oli Itävallan Elisabeth Görgl häviten voittajalle 0,59 sekuntia.

Jessica Honkonen laski ensimmäisen suurpujottelun maailmancupin starttinsa Spindleruv Mlynissä. Honkosen vauhti ei riittänyt toiselle kierrokselle ja hän oli 58:s.

Huomenna Tsekissä naiset laskevat pujotteluosakilpailun. Poutiaisen ja Honkosen lisäksi kilpailussa laskee Sanni Leinonen. Ensimmäinen kierros alkaa klo 10.30 ja toinen klo 13.30.

MTV3 televisioi viikonlopun alppihiihdot. Lähetysten aikataulut löytyvät netistä http://www.mtv3.fi/urheilu/alppihiihto2007/erik.shtml?36156

Tulokset

Naisten suurpujottelu, Spindleruv Mlyn (CZE), 05.01.2008:
1) Denise Karbon, ITA, 2.16,98
2) Tanja Poutiainen, FIN, +0,39
3) Elisabeth Görgl, +0,59
...
58) Jessica Honkonen, FIN
Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=52199