Uutisen päiväys

6.1.2008← Takaisin

Poutiainen taisteli itsensä kuudenneksi, Schild otti voiton

Tanja Poutiainen taisteli itsensä kuudennelle sijalle Spindleruv Mlynin pujottelussa, Itävallan Marlies Schildin viedessä voiton.

Spindleruv Mlynin pujottelurinne ei tänään ollut Tanja Poutiaiselle helppo selätettävä. Molemmilla laskuilla Poutiaisella oli ongelmia, mutta hän taisteli itsensä maaliin asti. Ensimmäisellä kierroksella Poutiainen oli 1,66 sekuntia johtavaa Maria Rieschiä perässä sijalla yhdeksän.
- Oli aika selviytymistä. Molemmilla laskuilla tein isoja virheitä, siihen nähden kuudes sija on hyvä suoritus. Ensimmäisen kierroksen virhe sattui vielä juuri ennen tasaista ja se söi vauhdit lähes täysin, päivän kilpailun jälkeen kolmantena pujottelucupissa oleva Poutiainen kertoi.
Toisen kierroksen hieman parempi lasku nosti Poutiaisen kuudennelle sijalle. Hän hävisi päivän voittaja Marlies Schildille 2,02 sekuntia. Palkintopallisija jäi vajaan sekunnin päähän.
Kokonaisuudessaan viikonloppuun tyytyväinen Poutiainen oli mielissään myös Spindleruvin kisarinteen kunnosta. Hän jääkin treenaamaan kahdeksi päiväksi Tsekkiin, kun muu joukkue lähtee laskemaan Eurooppa-cupin kilpailuja.

- Kisarinne on hyvässä kunnossa ja hyvin jäädytetty, joten harjoittelen täällä pari päivää. Puolesta viikosta siirrytään Mariboriin, jossa voi sitten pitää pari lepopäivää ennen viikonlopun kisoja, suunnitteli Poutiainen.

Leinonen ja Honkonen Eurooppa-cupin kisoihin

Sanni Leinosenpujottelu hakee vielä huippuaan ja hän oli tänään 37:s. Kolmannen suomalaispaikan kisassa laskenut Jessica Honkonen keskeytti. Molemmat kilpailevat seuraavaksi Eurooppa-cupissa Itävallan Turnaussa 7.–8.1. pujottelussa ja suurpujottelussa.
- Flunssasta olen toipunut lähes kokonaan, joten tämän päivän kisaan oli hyvä fiilis lähteä. Vauhti ei kisoissa ole kuitenkaan ollut treenilaskujen tasolla, joten siihen pitää nyt panostaa ja saada pienempien (Eurooppa-cupin) kisojen startteja alle. Normaalilaskuilla olen kuitenkin maailmancupissakin pisteillä, Leinonen kertoili matkalla Itävaltaan.
Honkosen laskiessa rata oli jo melkoisen kulunut, ja lasku oli keskeytykseen asti taistelua.
- Lähdin laskemaan hyvällä ja rennolla fiiliksellä, mutta röykkyisellä radalla en saanut pidettyä laskua kasassa juuri ollenkaan. Tuplasin maailmancupin starttien lukumäärän nyt viikonloppuna, joten hyvää kokemusta sain. Tässä vaiheessa täytyy olla tyytyväinen siihen, tällä kaudella vielä pääasiassa Eurooppa-cupiin keskittyvä 18-vuotias Honkonen sanoi.
Tulokset
Naisten pujottelu, Spindleruv Mlyn (CZE), 06.01.2008:
1) Marlies Schild, AUT, 1.46,35
2) Veronica Zuzulova, CZE, +0,32
3) Maria Riesch, GER, +1,18
...
6) Tanja Poutiainen, FIN, +2,02
… 37) Sanni Leinonen, FIN, + 4,10 (1st run)
… Jessica Honkonen, FIN, DNF

Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=53133