10.12.2007← Takaisin

Poutiainen pujotteli toiseksi Aspenissa

Ensimmäisen kierroksen jälkeen naisten pujottelua johtanut Tanja Poutiainen laski toiseksi Yhdysvaltain Aspenissa. Sanni Leinonen metsästi kauden ensimmäiset MC-pisteet.

Aurinkoinen Aspen tarjosi loistavat olosuhteet pujottelun maailmancupille. Noin 2 500 metrin korkeudessa käyty kilpailu alkoi suomalaisittain erinomaisesti Tanja Poutiaisen laskiessa numerolta kaksi kilpailun kärkeen ja pitäen paikkansa ensimmäisen kierroksen loppuun saakka.

Toisella kierroksella ainoastaan Nicole Hosp (AUT) nousi Poutiaisen edelle ja laski ylivoimaiseen voittoon 1,19 sekunnin erolla suomalaiseen. Kolmas oli Hospin maannainen Kathrin Zettel.

- Ensimmäinen lasku sujui oikein mainiosti, mutta toiseen mahtui muutama virhe. Se kertoo kovasta vauhdista ja itseluottamuksesta, jota olen saanut todella hyvien treenilaskujen kautta. Laskeminen tuntuu nyt kokonaisuudessaan varmalta, kertoi kaksi neljättä sijaa aiemmin tällä kaudella metsästänyt Poutiainen.

Päivän palkintopallisijoitus nosti Poutiaisen pujottelucupissa nyt kolmanneksi. Neljännen maailmancupin pujotteluvoittonsa ottanut Hosp kiilasi cupissa johtoon tänään ulos laskeneen joukkuekaveri Marlies Schildin edelle.

Lähtönumerolla 22 kilpailuun startannut Sanni Leinonen saalisti ensimmäiset maailmancupin pisteensä tälle kaudelle ja oli 26:s. Valmentaja Slivnik on luottavainen Leinosen nousukuntoon.

- Tavoite Sannilla oli yltää top 30:neen. Siinä onnistuttiin ja nyt lähdetään kohti parempia sijoituksia. Sanni oli toisella kierroksella nuorin laskija kahden muun samanikäisen kanssa, joten siihen nähden kaikki sujuu hänen kohdallaan aikataulussa, kertoi toisen kierroksen radan merkannut Slivnik.

Naisten alppihiihdon maailmancup palaa Eurooppaan, jossa lasketaan seuraavaksi vauhtilajeja St. Moritzissa. Tekniikkalajien osalta maailmancup jatkuu joulun jälkeen Itävallan Lienzissä 28.–29.12.2007 suurpujottelulla ja pujottelulla.