Uutisen päiväys

25.11.2007← Takaisin

Poutiainen neljäs Panoraman pujottelussa, Schild jälleen vahvin

Eilisen suurpujottelun epäonnistumisen jälkeen Tanja Poutiainen laski neljänneksi ja kohensi asemiaan kokonaiscupissa.


Itävallan varmana pujottelijana tunnettu Marlies Schild johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Voittoon Schild laski suhteellisen ylivoimaisesti 0,68 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen pujottelun viime vuoden maailmanmestariin Tsekin Sarka Zahrobskaan. Kolmas oli Kroatian Ana Jelusic häviten yhden sekunnin sadasosan tsekkiläiselle.

 

Suomen Tanja Poutiainen laski molemmilla laskuilla erinomaisesti rinteen jyrkän osan, mutta hiipui hieman loivemmilla osuuksilla. Reilut 170 metriä pudottavalla pujottelurinteellä Poutiainen ei tehnyt suuria virheitä ja teki kisaan tasaisen rytmikkäät laskut alusta loppuun asti. Palkintopalli jäi Poutiaiselta 0,18 sekunnin päähän.

 

- Jälleen neljäs sija, harmittaahan se. Mutta en minä hirmuisen pettynyt ole. Tekniseen laskemiseen jyrkällä olen tosi tyytyväinen ja siihen on hyvä alkaa rakentaa myös tuota loivemman rinteen tekniikkaa, kertoi iloinen Poutiainen ennen muutaman päivän lomaa.

 

Poutiainen on nyt niin pujottelucupissa kuin suurpujottelucupissakin kuudennella sijalla. Molemmissa on laskettu kaksi osakilpailua.

 

Ylöjärveläinen Sanni Leinonen putosi eiliseen tapaan niukasti toiselta kierrokselta, ollen 33:s. Leinonen teki muutamia virheitä radan yläosassa ja jäi 30:nnestä sijasta 0,17 sekunnin päähän. Ensimmäiset maailmancupin pisteet antavat vielä odottaa itseään.

 

 

Tulokset

Naisten pujottelu, Panorama (CAN), 25.11.2007:

1) Marlies Schild, AUT, 1.40,82 2) Sarka Zahrobska, CZE, +0,68, 3) Ana Jelusic, CRO, +0,69, 4) Tanja Poutiainen, FIN, +0,87, 33) Sanni Leinonen, FIN

 

Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=51039