Uutisen päiväys

22.11.2007← Takaisin

Poutiainen mielissään Panoraman jyrkästä pujottelurinteestä

Alppihiihdon maailmancup on siirtynyt Pohjois-Amerikkaan. Naiset laskevat viikonloppuna seuraavat osakilpailunsa Kanadan Panoramassa (BC), jossa lauantaina on vuorossa suurpujottelu ja sunnuntaina pujottelu.


Naisten maailmancupkiertue palaa Brittiläisen Kolumbian Panoramaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1992. Hiihtoalueen rinteet ja harjoitusolosuhteet ovat kuitenkin entuudestaan tutut Tanja Poutiaiselle.

 

- Vajaan 20 asteen pakkanen on pitänyt rinteet hyvässä kunnossa. Lumi ei ole kuitenkaan ollut pohjois-amerikkalaiseen tapaan kuivaa, koska kylmää jaksoa edelsivät nollakelit. Laskemiseen on ollut helppo päästä sisään, kertoi maailmancupin kokonaistilanteessa neljäntenä oleva Poutiainen.

 

Naisten kokonaiscupia johtaa kahden osakilpailun jälkeen Itävallan Marlies Schild 112 pisteellä. Poutiaisen, jolla pisteitä on kasassa 82, ja Schildin väliin mahtuvat Italian Denise Karbon (106 p.) ja Itävallan Nicole Hosp (102 p.). Poutiainen on hyvällä iskuetäisyydellä kilpakumppaneihinsa nähden.

 

- Palkintopallisijat ovat tavoitteena viikonlopun molemmissa lajeissa. Pujottelurinne on Reiteralmin rinnettä huomattavasti jyrkempi, mikä sopii minulle erinomaisesti. Täysillä lähdetään kisaan alusta lähtien, mietti Poutiainen muutamaa päivää ennen kisastartteja.

 

Leinonen tavoittelee pistepotin avausta

 

Poutiaisen joukkuekaveri Sanni Leinoselle Panoraman maisemat ovat tuntemattomat, ja kroppakin muistutteli parin päivän ajan rankasta matkasta. Sopeutuminen unirytmin vaihteluun onnistui kuitenkin hyvin ja Leinonen lähtee hyvillä mielin viikonlopun kisoihin.

 

- Pujottelurinne on tosi kiva, kun se on jyrkempi ja teknisempi kuin kauden avauskisan rinne Itävallassa. Suurpujottelu sitten lasketaankin aika loivassa rinteessä, kuvaili Leinonen kilpailuareenoja.

 

Kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa Leinonen jäi ilman pisteitä, mutta menneiden kisojen tunnelmat on jo unohdettu. Panoramasta tavoitellaan pistetilien avausta molemmissa lajeissa.

 

Naisten suurpujotteluosakilpailun ensimmäinen kierros lasketaan lauantaina 24.11. klo 19 alkaen ja toinen kierros klo 22 (ajat suomen aikaa). Sunnuntain 25.11. pujottelukilpailu lasketaan samalla aikataululla. Suomen ja Kanadan (British Columbia) aikaero on yhdeksän tuntia.

Lisätietoja: http://www.panoramaworldcup.com/