27.10.2007← Takaisin

Poutiainen laski neljänneksi maailmancup-avauksessa

Tanja Poutiaisen ensimmäisen kierroksen johtopaikka vaihtui neljänteen sijaan maailmancup-kauden avauskisassa Itävallan Söldenissä.

Lähtönumerolla viisi kisaan startannut Tanja Poutiainen johti kilpailua ensimmäisen laskun jälkeen, jossa kaikki palaset osuivat kohdalleen, eikä laskuun tullut yhtäkään virhettä.

- Rauhallinen lasku, ei ollenkaan aggressiivinen, mikä saattoi olla jopa hyvä asia, analysoi Poutiainen ensimmäisen kierroksen laskuaan.

Poutiaisen takana aikaerot olivat pienet, Italian Denise Karbon 0,17 s ja Itävallan Nicole Hosp 0,19 s jäljessä. Kisan puolivälissä hymyilevä Poutiainen uskoi myös hyvään toiseen laskuun, mutta muistutti, että kilpailu on vielä kesken.

Lopulta Poutiaisen sijoitus oli neljäs ja hän jäi kisan voittajasta, Italian Karbonista 0,57 sekuntia. USAn Julia Mancuso oli toinen ja Itävallan Kathrin Zettel kolmas.

- Toisessa laskussa tein virheitä, enkä oikein malttanut tehdä käännöksiä loppuun. Ensimmäinen lasku taisi olla liian helppo, kommentoi Poutiainen harmillista putoamista palkintopallilta.

Sää oli aurinkoinen ja rinne pysyi kovana, mutta radan puolessa välissä oli paha varjo. Valmentaja Janez Slivnikin mukaan Tanja ja muut kärkipään laskijat saattoivat kärsiä varjon aiheuttamasta näkyvyyshaitasta. Kokonaisuudessaan ennakkoon kovat nimet, kuten Anja Pärson, Marlies Schild ja Nicole Hosp alisuoriutuivat lauantain kisassa.

Ensimmäisiä suurpujottelun maailmancupeja laskeva Sanni Leinonen ei vielä saanut itsestään kaikkea irti ja selviytynyt toiselle kierrokselle. Sannin lähtönumero 55 ei helpottanut tilannetta, sillä rinteen kova pinta muuttui käännöksissä kuoppaiseksi. Poutiaisen kärkiajasta Leinonen jäin 4,38 sekuntia.

- Vaikka harjoituksissa lasketaan kaikissa mahdollisissa olosuhteissa, kisa on aina eri juttu. Sain tiedon Tanjan laskun jälkeen, että rinne on kova, mutta lumen pinta ei vain yksinkertaisesti kestä 50 laskijaa, mietti Leinonen laskunsa jälkeen.

Leinonen lähti tosissaan tavoittelemaan paikkaa toisella kierroksella, koska sijoitukset vaikuttavat suoraan tulevaisuuden lähtönumeroihin. Hieman tukkoisen olon seurauksena oli, ettei Leinonen saanut itsestään aivan kaikkea irti kisalaskussaan. Hyvällä mielellä hän kuitenkin miettii jo kotikisaa Levillä.

- Söldenistä siirrytään Schladmingiin treenaamaan ja sitten Suomeen. Toivottavasti Suomeen saadaan pian lunta, koska haluaisin sinne jo kovasti laskemaan, jokainen paikka siellä tuntuu kodilta, miettii Leinonen rankkaa reissaamista.