22.2.2006← Takaisin

Poutiainen kuudes pujottelussa - Pärson vei kullan

Suomen Tanja Poutiainen laski tällä kaudella niin tutuksi tulleelle kuudennelle sijalle Sestrieren pujottelurinteessä. Ruotsin Anja Pärsonin vahva esitys vei kultaan.

Itävallan mitalitili kasvoi jällen kahdella mitalilla, kun Nicole Hosp otti hopeaa ja Marlies Schild pronssia. Henna Raita oli 20:s.

Jäisellä radalla lasketun kisan ensimmäisen kierroksen jälkeen numerolla yksi laskenut Pärson oli jo selvässä johdossa ja Hosp toisena. Myös Poutiaisen lasku sujui mallikkaasti. Hän oli neljäntenä 0,67 sekuntia kärjestä mutta vain hilkun päässä mitalisijasta. Raita oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 20:s

Toisella kierroksella sumu laskeutui kilparinteen ylle, mutta laskijiden mukaan se ei heitä haitannut, vaikka esitkin yleisöä näkemästä kilpailijoita ja hävitti heidät tv-kuvastakin välillä lähes näkymättömiin.

Juuri ennen Poutiaista Itävallan Marlies Schild laski hurjan laskun ja 1,2 sekunnin kaulan muihin. Rovaniemeläinen ei pystynyt siihen vastaamaan. Sen sijaan Hosp ja ennen kaikkea Pärson pitivät pintansa. Kultaa Ruotsiin. Poutiaisen ero kärkeen oli lopulta 1,75 kärjestä. Henna Raita oli lopputuloksissakin 20:s.