Uutisen päiväys

11.12.2010← Takaisin

Poltaranin tasaisen kisan voittoon Davosissa – Jauhojärvi viides

  Maastohiihdon maailmancup jatkui Davosissa miesten 15 km perinteisen kilpailulla. Erittäin tiukassa kisassa voiton vei Kazakstanin Aleksei Poltaranin. Maailmancupia johtava Venäjän Aleksandr Legkov tuli toiseksi vain 0,9 sekunnin erolla. Kolmanneksi hiihti Tšekin Bauer (+4,0). Jauhojärvi jäi tiukassa sekuntikamppailussa 5,9 sekuntia voittaneesta Poltaraninista.

  Matti Heikkinen oli 12. (+29,3), Ville Nousiainen 18. (+59,5). Niklas Colliander ja Lari Lehtonen eivät yltäneet maailmancupin pisteille.

  Sami Jauhojärvi:
  - Paremminkin olisi voinut sujua. Latu oli todella huono, en pystynyt käyttämään tasatyöntöä, sillä sauva meni läpi. Tyhjää parempi oli, pystyin sentään kaksi kilometriä hiihtämään.

  Matti Heikkinen:
  -Positiivinen fiilis jäi hiihdosta. Hieman oli raskasta ja puurtamista, mutta tiukassa kisassa silti hyvä tulos. Ero kärkeen oli pieni ja pienellä säädöllä saadaan parempia tuloksia. Valmistautuminen kisaan ei ollut ihan optimaalinen, sillä saavuin tänne vasta keskiviikkoiltana. Korkean paikan kisat ovat yleensä sujuneet hyvin ja kauden päätavoite ennen joulua on ensi viikonloppuna Ranskassa.
  Hampaankoloon ei jäänyt mitään, aikataulussa mennään helmikuuta ajatellen. Huoltoryhmä onnistui tänään hyvin ja välineet toimivat erinomaisesti.

  Maastohiihdon Maailmancup jatkuu Davosissa huomenna vapaan hiihtotavan sprintillä.

  MAAILMANCUP, DAVOS, SVEITSI

   Miehet, 15 km (p)

  1. Aleksei Poltaranin  KAZ 40.03,5
  2. Aleksander Legkov  RUS + 0,9
  3. Lukas Bauer   CZE + 4,0
  4. Dario Cologna   SUI + 4,3
  5. Sami Jauhojärvi  FIN + 5,9


  Tuloksia: www.fis-ski.com

  Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi