Uutisen päiväys

4.2.2017← Takaisin

Piippo viides skiathlonissa, Suomi kuudes joukkuemäessä

Eveliina Piippo sivakoi hienosti viidenneksi U20-nuorten MM-skiathlonissa Yhdysvalloissa. Vastaavan ikäisten miesten kisassa paras suomalainen oli sijalle 23 päätynyt Miro Karppanen. Lauantain vastaisena yönä kisattiin myös HS100-joukkuemäen kilpailu, jossa Suomi hyppäsi kuudenneksi.

Päivän parhaan suomalaisen Eveliina Piipon mukaan 5+5-kilometrin pursuit-kisa meni odotusten mukaan, vaikka sijoitus vaikutti jäävän pettymykseksi.

"Ei varmaan yllättänyt ketään, että jäin ensimmäisellä kierroksella perinteisellä keulasta aika paljon. Tuntui vielä aika pahalta se. Toisella kierroksella, kun oli vähän paremmin tilaa ohitella, niin lähti koneet käyntiin, tuntui aika paljon paremmalta."

"Vapaassa ei hapottanut, muttei vaan päässyt kovempaan. Nappasin ne selät, mitä ehti. Koen, että menin niin kovaa kuin pääsin. Jos rehellinen olen, niin sisimmässäni olen uskonut mitaliin. Siinä mielessä pettynyt olo", Piippo tuumasi.

Muista suomalaisista Vilma Nissinen oli lopputuloksissa 17:s. Emmi Lämsä keskeytti kisan, Anni Alakoski ei lähtenyt ladulle lainkaan. Skiathlonin maailmanmestaruuden voitti Norjan Marte Maehlum Johansen.

Miro Karppanen oli miesten 10+10-kilometrin taistossa paras sinivalkoinen sijoituttuaan 23:nneksi. Suomalaisen mukaan kisa oli rankka Utahin maastoissa ja korkeuksissa.

"Ei ollut yhtä hyvä päivä kuin vapaalla, mutta OK-päivä kuitenkin. Sijat 12-13 oli aika lähellä, mutta tällä tasolla erot ovat pieniä. (Vaihtaminen) on aika rankkaa, mutta vapaa lähti tänään ihan kohtuu hyvin toimimaan", Karppanen analysoi.

Santeri Pirneskoski hiihti 29:nneksi. Juuso Tossavainen keskeytti kilpailun, Turo Sipilä ei puolestaan startannut. MM-kultaa nappasi jo toisen mestaruutensa kilpailuissa ottanut Venäjän Vladislav Veshkanov.

Suomi kuudes joukkuemäessä

Suomen joukkue Niko Kytösaho Eetu Nousiainen Kalle Heikkinen Andreas Alamommo hyppäsi kuudenneksi HS100-joukkuemäessä. Valmentaja Jarkko Saapungin mukaan kilpailu oli pettymys.

"Kisa oli pettymys. Valmistautuminen oli parempaa, pelihuumori oli hyvää, mutta joukkuekisassa pitää neljän ukon hypätä. Kalle ja Niko eivät päässeet ollenkaan mäkeen kiinni ja Eetu pehmeni viikon edetessä, liekö pikku flunssa vienyt viimeisen terän keulalla."

"Andreas saa ainoana hieman positiivisen henkäyksen tekemisestä. Olo on tyhjä, jos jotain positiivista hakee, niin Eau Claire -kisojen voitto ja lisäpaikan saavuttaminen Contintental Cupiin on se. Matka jatkuu, oppia on ainakin tullut", Saapunki pyöritteli viitaten samalla Nousiaisen vajaa viikko sitten voittamaan FIS Cupin kisaan.

Joukkuemäen kultaa vei Slovenian nelikko Ziga Jelar Tilen Bartol Aljaz Osterc Bor Pavlovcic.

Linkit:
Naisten skiathlonin tulokset
Miesten skiathlonin tulokset
Joukkumäen tulokset
Maastohiihtäjien kommentteja Soundcloudissa

Jutun kuvassa Eveliina Piippo ja Vilma Nissinen.