Uutisen päiväys

6.4.2006← Takaisin

PHS:n mäkimiehet päättivät kauden yhdistettyyn

Siilinjärven Kuilulla nähtiin aprillipäivänä mielenkiintoinen yhdistetyn kilpailu, kun mukana olivat Puijon Hiihtoseuran mäkimiehet Janne Happosen ja Matti Hautamäen johdolla

Siilinjärvellä oli ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua, kun monttuun oli saapunut 150 mäkihypyn ja yhdistetyn harrastajaa huolimatta taukoamattomasta vesisateesta. Järjestyksessä 80. Kuilun kisoissa oli sarjoja junioreista veteraaneihin, ja ne päättivät perinteisesti myös Puijon Hiihtoseuran mäkimiesten kauden, mutta tällä kertaa yhdistetyn merkeissä. Vaikka K42-mäestä hypättiinkin kaksi hyppyä Gundersen-yhdistetyn tapaan, hiihto-osuudella oli mäkimiesten onneksi mittaa vain 4 kilometriä.

Vesikeli ei ollut mäkimiehille helpoin mahdollinen sää aloittaa hiihtouraa, etenkin kun reitti lähti soramontusta suoraan raskaaseen nousuun, joka pisti monet puuskuttamaan jo heti alkumetreillä. Ensimmäisenä ladulle startannut PHS:n virolaisvahvistus ja entinen maajoukkuetason yhdistetyn mies Jens Salumäe ei pystynyt pitämään ennakko-odotuksista huolimatta piikkipaikkaansa loppuun asti, vaan voiton vei Lieksan Hiihtoseuran Jori Mikkonen.

Kaikki selvisivät rankasta reitistä kunnialla, tosin viimeisten maaliintulijoiden oli miltei vaikeaa ylittää maalilinjaa, kun yksi jos toinenkin kilpakumppani makasi hengästyneenä hangessa hokien ”hapottaa!”.

Siilinjärvellä
Katariina Karjalainen