Uutisen päiväys

26.3.2006← Takaisin

Pettynyt Risto Kaskilahti joutui jäämään pois Kotkan viideltäkympiltä

Yleensä iloista ilmettä pitävä Risto Kaskilahti nähtiin Kotkan Laajakoskella vakavalla naamalla. Elixirin maajoukkuekuntoilijana tosissaan perinteiselle 50 km:lle treenannut näyttelijä-tv-kasvo joutui jäämään pois kilpailusta akillesjännevamman takia.

- Harvoin olen ollut näin allapäin kuin nyt. Eikä tilannetta ainakaan helpota tämä hieno keli ja mahtava yleisömäärä, joka tänne on kokoontunut, sanoi Kaskilahti Kotkassa sankan ihmismeren keskellä. Yli 250 tuntia harjoittelua meni tältä osin hukkaan.
Kaskilahden valmentajana SM-projektissa ollut Suomen maajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä kertoi Riston vaivan olevan tyypillinen urheiluvamma, joka tulee rasituksesta.
- Risto kävi kaksi kertaa ortopedi Eero Hyvärisen luona Mehiläisessä, eikä tilanteessa ollut vaihtoehtoja. Vamma sai alkunsa jo marraskuussa, kun Ristolla oli selkävaivoja. Silloin painoa tuli varattua toiselle jalalle enemmän ja tulos on tässä, Jylhä kuvaili ja totesi, että Risto Kaskilahti ei voi hiihtämällä vaarantaa leipätyötänsä.
- Jos Risto lähtisi hiihtämään viittäkymppiä, seurauksena olisi varmasti sairasloma eli mies ei pääsisi työhönsä Helsingin Kaupunginteatteriin, jossa miehen osa varsinkin Katto Kassisen neiti Pässinä on hyvin fyysinen ja liikunnallinen, Jylhä jatkoi.
- Oikea oli päätös, vahvisti vakain äänenpainoin myös Kotkan SM-kisojen isäntänä toimiva Juha Mieto.
- Noin apaattisena en ole Ristoa pitkään aikaan nähnyt, vahvisti Mieto.
Risto Kaskilahden oma hiihtäminen vaihtui maajoukkuekavereiden kannustamisen väliaikapisteessä. Siihen samaan joukkoon liittyi yli 70 hengen joukko oman seuran miestä kannustamaan tulleita Viitasaaren Viestin huutosakkilaisia. Kaskilahti on nuorena poikana edustanut Viestiä ja seuran väreissä oli tarkoitus edustaa myös SM-kisoissa. Kaskilahti oli arvonnassa saanut numeron kolme.
Kaikki paikkalle tulleet hyvin ymmärsivät, että loukkaantumiselle ei mitään voi. Hyvin kuitenkin tunnelmia kuvaa yleisöjoukosta kuulunut ääni: "Tätä kun on koko vuosi odotettu." Suomen maajoukkueen kuntoilijajäsenenenä Risto Kaskilahden vaiheita on kolme vuotta seurattu ja Ristoa oli tultu suurin joukoin kannustamaan.

Lisää Kotkan SM-hiihdoista: http://www.smhiihdotkotka2006.fi/