Uutisen päiväys

14.3.2009← Takaisin

Petra Majdic hurjalla hiihdollaan voittoon Trondheimissa - Roponen kahdeksas

    Riitta-Liisa Roponen oli parhaana suomalaisena kahdeksas perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyssä 30 kilometrin matkalla Trondheimissa. Kisan voitti Slovenian Petra Majdic ja Puolan Justyna Kowalczyk oli toinen. Japanin Masako Ishida oli yllätyskolmonen.

    Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen oli yhdeksäs, Kerttu Niskanen 12:s ja Riikka Sarasoja 16:s.

    Saarinen aloitti räväkästi heti alkumetreillä. Hän alkoi tehdä eroa muihin jo seitsemän kilometrin jälkeen. Nousuosuuksilla Aikku sai seuraa Kowalczykistä ja Norjan Teresa Johaugista. 16 kilometrin jälkeen Kowalczyk ja Johaug lähtivät karkuun Saarista. Pian myös muut kilpakumppanit ohittivat väsyneen suomalaisen.
    Majdic oli yhtäkkiä loppukilometreillä voittokamppailussa mukana, vaikka hän oli Saarisen rykäyksen jälkeen jo jäänyt tuntuvasti kärjestä. Majdic nousi uskomattomalla hiihdollaan voittoon, vahvistaen maailmancupin johtoaan.
    Roposen perinteinen hiihto kulki mallikkaasti. Hän oli välillä jopa kärjen tuntumassa, mutta tänään hän oli paras suomalainen.
    ”Oli mahtava hiihtää. Sanoin jo aamulla epäileväiselle Riikalle, että 30 kilometriä on pelkkää nautintoa. Sitä se olikin, koska meno ei tuntunut väsyneeltä ja sukset toimivat loistavasti”, Roponen totesi tyytyväisenä.
    Saarinen oli alkukilometreillä vahvoilla, mutta lopussa ei ollut enää paukkuja taistella voitosta.
    ”Ensimmäisessä suksien vaihdossa en tiennyt, että missä ne meidän sukset ovat. Siinä meni sekunteja hukkaan, mutta se ei missään nimessä ratkaissut kilpailua. Alku oli todella hyvää, mutta lopussa ei vain paukut riittäneet”, Saarinen kommentoi.
    Niskasella ja Sarasojalla ei ollut asiaa kärkikymmenikköön, mutta varsinkin Niskanen teki elämänsä hiihdon. Niskaselle kisa oli kuudes maailmancupin osakilpailu.
    ”Oli kyllä hyvää hiihtoa, olokin on tosi hyvä. Suksien luisto oli mahtavaa, joten olen tyytyväinen päivän hiihtooni ”, Niskanen iloitsi.
    Maastohiihdon maailmancup jatkuu 18.3. Tukholmassa ja 20.–22.3. Falunissa.
    Tulokset ja maailmancupin pistetilanne: www.fis-ski.com