Uutisen päiväys

8.12.2005← Takaisin

Pesonen vauhdissa Crossmaxissa

Anu Pesonen oli vauhdissa Itävallan Söldenissä lasketussa Saab Salomon Crossmax Series - kilpailussa. Kuusamolainen sijoittui kovassa kisassa kolmanneksi ja varmisti tällä paikan tammikuun lopulla laskettavaa X Games -kisaan.

Anu Pesonen oli kiinni piikkipaikassakin keskiviikon aikalaskuissa sijoittumalla tuolloin toiseksi. Varsinaisessa kilpailussa hän sai ensimmäiseen lähtöön varsin huonon startin, mutta muut laskijat erässä olivat huomattavasti Pesosta heikompia, joten hänellä ei ollut ongelmia päästä jatkoon. Toisen erä lasku sujui jo starttiakin myöten paremmin, mutta finaalissa hän joutui pahaan laskussa sumppuun ja ykköspaikka karkasi. Kisan voitti ylivoimaisesti Itävallan Karin Huttary, toiseksi sijoittui Ranskan Ophelie David.
– Kärkeen Anulla ei olisi ollut saumaa, mutta kakkospaikka olisi ollut otettavissa ilman sitä sumppua, joukkueen valmentaja Toni Ollikka analysoi.
– Mutta tällä sijalla saimme sen, mitä lähdimme hakemaan eli paikkaa finaaleihin.
Crossmax Series toimii karsintana tammikuun lopussa USA:n Aspenissa laskettavaan rahakkaaseen megatapahtumaan X Games -kilpailuun.
Miesten puolella keskiviikon aikalaskusta jatkoon selvisi Juha Haukkala sijoittumalla 23:nneksi. Hän kärsi aikalaskussa isosta lähtönumerostaan ja lopullisesti aikalasku vesittyi, kun karsinnan loppupäässä häiriötekijäksi iskeytyi paha sumu.
Varsinaisessa kilpailussa Haukkala onnistui laskuissaan hyvin, vaikka aika-ajon tuoma lähtöpaikka heikensikin taisteluasemia. Haukkala sijoittui lopulta 16:nneksi.
– Näihin tulokseen voi olla tyytyväinen, Ollikka vakuutti.
Ski Cross -ryhmä saapuvat Keski-Euroopasta koti-Suomeen viikonloppuna ja suuntaavat suoraan Rukalle leireilemään. Ski Crossin maailmancup käynnistyy 14.–15. tammikuuta.