Uutisen päiväys

7.12.2006← Takaisin

Pellinen ja Sandell mukana Reiteralmin superalppiyhdistetyssä

    Miesten superalppiyhdistetyn maailmancup starttaa Itävallan Reiteralmista. Kilpailu piti alun perin laskea Ranskan Val d'Isèrissä, mutta kisa siirrettiin Itävaltaan heikon lumitilanteen vuoksi.

    Superalppiyhdistetyssä kilpailun voitto ratkaistaan supersuurpujottelun ja pujottelun yhteisajan perusteella. Suomea Reiteralmissa edustavat loistavia otteita Eurooppa-cupissa esittänyt Marcus Sandell ja vauhtilajien spesialisti Jouni Pellinen.

    Eurooppa-cupin onnistumiset nostivat itseluottamusta

    Sandellin kausi alkoi lupaavasti Levin maailmacupin kisasta, jossa selviytyminen toiselle kierrokselle jäi 0,02 sekunnin päähän. Levillä lasketuissa Eurooppa-cupin suurpujotteluissa Sandell oli ensin toinen ja toisessa kisassa Marcus onnistui täydellisesti laskien kisan voittoon. Onnistumiset saavat Sandellin suun hymyyn.
    - Fiilis on hyvä. Laskettiin Sallassa kaksi päivää suurpuikkaa ja päivä puikkaa. Mielenkiinnolla odotan sunnuntaita. Vauhtilajeja en ole päässyt harjoittelemaan vähään aikaan, mutta super-g:hen lähdetään silti vetämään täysillä. Puikassa sitten kurotaan erot kiinni. Maailmancupin pisteille pääsy on tavoitteena, tekniikkalajit paremmin taitava Sandell kertoi.

    Jouni Pellinen laski ensimmäisen maailmancupin kisansa viime kaudella Wengenin alppiyhdistetyssä. Eurooppa-cupin suurpujotteluissa Levillä Pellinen oli parhaimmillaan kuudes. Tänä vuonna Pellinen on ladannut odotuksia myös maailmancupin suuntaan.
    - Tavoitteena on olla sunnuntaina maailmancupin pisteillä. Super-g:stä lähden hakemaan hyvää laskua. Selkeästi 30 parhaan joukossa pitää super-g:n jälkeen olla. Pujottelussa en ole niin vahva kuin vauhtilajeissa, joten siellä tehdään sitten voitava, kertoi Pelllinen

    Sunnuntain kisa tv:ssä:

    su 10.12.2006 klo. 10.55 superalppiyhdistetty, super-g, Reiteralm TV2
    su 10.12.2006 klo. 14.15 superalppiyhdistetty, pujottelu, Reiteralm TV2