Uutisen päiväys

11.3.2006← Takaisin

Pärson voittoon, Poutiainen seitsemäs

Anja Pärson nappasi makean voiton Levin toisessa pujottelun maailmancupin osakilpailussa.

Edes kipeä polvi ei haitannut ruotsalaista ja hän oli lopulta toiseksi sijoittunutta Kroatian Janica Kostelicia 0,29 sekuntia nopeampi. Itävallan Nicole Hosp laski kolmanneksi jääden voittajaa 1,14 sekuntia.
– Minun oli vaikea keskittyä, koska en oikein tiennyt etukäteen, millainen vaikutus kivulla on. En pystynyt harjoittelemaan aamulla, mutta löysin kuitenkin itseluottamuksen ja keskityin laskemaan hyvin. Se onnistui hienosti ja olen erittäin iloinen tämän viikonlopun tuloksista, Pärson kertoi.
Kostelic varmisti kakkossijallaan itselleen pujottelun maailmancupin voiton, mikä kirvoittikin hymyn kroaatin kasvoille.
– Täällä laskin kaksi hyvää kisaa ja se on hienoa. Muuten tunnen itseni väsyneeksi, kuten varmaan muutkin kilpailijat, johtuen pitkästä ja raskaasta kaudesta.
Tanja Poutiainen oli toiselle kierrokselle lähdettäessä vain puoli sekuntia palkintopallisijasta, mutta tulokseksi tuli silti seitsemäs sija.
– Rahkeet eivät riittäneet korkeammalle. Tein tasapainoiset vedot, enkä ole kauhean pettynyt tulokseen. Tämä tulos oli just sitä, mitä olen laskenut tällä kaudella, joten pysyin ainakin tasollani, Poutiainen totesi hymyillen.
Rovaniemeläinen pystyi omasta mielestään pitämään laskunsa hyvin kasassa, vaikka radalla olikin vaikeita pätkiä. Päävalmentaja Michael Bontin mielestä laskijan täytyy onnistua jokaisella osuudella, jos mielii menestyä.
– Palkintopallille ei voi päästä, jos ei saa jokaista osuutta onnistumaan ja pysty laskemaan kahta hyvää laskua samassa kilpailussa, Bont totesi.
Toinen maailmancupin pisteille laskenut suomalainen oli Henna Raita, joka sijoittui lopulta 19:nneksi. Raidan tavoitteena oli laskea laskunsa hymyillen ja hän totesikin nauttineensa kisasta ja jopa jännityksestä paljon.
– Olen tyytyväinen suoritukseeni ja annan itselleni arvosanaksi ainakin yhdeksikön. Olen laskenut Levin maailmancupissa neljä kertaa ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsin maaliin. Se on hieno asia minulle, mutta oli myös hienoa tarjota jotain yleisöllekin, hän kertoi.
Muilla suomalaisilla ei suksi kulkenut yhtä hyvin. Sanni Leinonen oli hyvässä vauhdissa, mutta hän teki pari isoa virhettä radan loppuosalla ja sijoittui lopulta 38:nneksi. Myös Marika Ollikalla, Tii-Mari Romarilla ja Noora Hatermalla oli ongelmia jyrkällä osuudella. Ollikka sijoittui lopulta 45:nneksi, Haterma ja Romar keskeyttivät.