Uutisen päiväys

11.12.2005← Takaisin

Pärson voitti, Poutiaisen pujottelu virheiden sävyttämää

Naisten maailmancupin tämän kauden ensimmäinen pujotteluosakilpailu laskettiin tänään Aspenin lumisilla rinteillä Yhdysvalloissa. Voiton kauden avauksessa nappasi Ruotsin Anja Pärson niukalla, 3 sekunnin sadasosan, erolla Janica Kosteliciin. Tanja Poutiaisen kauden pujotteluavaus oli virheiden sävyttämä ja lopputuloksena siitä yhdeksäs sija.

Ensimmäisen kierroksen laskun Poutiainen aloitti agressiivisesti, mutta radan alaosassa tapahtunut virhe oli heittää Poutiaisen radalta ja maksoi siten useita kymmenyksiä. Aika riitti kahdeksanteen sijaan ja ensimmäisen laskun jälkeen eroa Kosteliciin oli peräti 1,94 sekuntia.

- Lähdin heti alusta täysillä painamaan ja hyvinhän tuo tulikin. Harmittaa vain se loppuosan virhe, johon tuhrautui aikaa. Muuten oli oikein hyvää laskemista ja olen tosi tyytyväinen. Eroa kärkeen tietysti tuli, mutta ihan hyvissä asemissa pääsen lähtemään toiselle kierrokselle, Poutiainen kertoi ensimmäisen lasku jälkeen.

Toisen kierroksen laskukin epäonnistui radan yläosassa tapahtuneen sisäsuksivirheen vuoksi. Poutiainen pysyi virheestä huolimatta pystyssä, eikä ajautunut ulos radalta, mutta aikaa tuhraantui liikaa.

Toinen kilpailussa mukana ollut suomalainen, Henna Raita, ei saanut ensimmäisen kierroksen laskussaan suksea luistamaan. Kauden avaus ei kuitenkaan jäänyt vain yhden kierroksen mittaiseksi, sillä Raita nappasi paikan toiselta kierrokselta ollen ensimmäisen laskun jälkeen sijalla 27.

Toisen kierroksen lasku oli Raidalta hyvä ja puhdas suoritus. Raita laski koko toisen kierroksen toiseksi nopeimman laskuajan ja nousi lopputuloksissa hienosti sijalle 15.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ollut Pärson teki toisella kierroksella vahvan laskun ja nousi ohi liikaa varmistelleen Kostelicin. Eilisessä suurpujottelussakin palkintopallipaikan napannut Itävallan Kathrin Zettel oli tänään kolmas.
 

Aspenin pujottelun lopputulokset:

1. Anja Pärson SWE           
2. Janica Kostelic CRO
3. Kathrin Zettel AUT
4. Laure Pequegnot FRA
5. Annemarie Gerg GER
6. Therese Borssen SWE
7. Nicole Hosp AUT
8. Chiara Costazza ITA
9. Tanja Poutiainen FIN
10. Ana Jelusic CRO

.....

15. Henna Raita FIN