Uutisen päiväys

12.2.2007← Takaisin

Pärson teki alppihiihtohistoriaa

Åressa tehtiin alppihiihtohistoriaa, kun Anja Pärson nappasi kolmannen kultamitalin syöksylaskusta.

Ruotsin Anja Pärsonista tuli sunnuntaina historian ensimmäinen urheilija, joka on voittanut MM-kultaa jokaisessa alppihiihtolajissa. Pärson on nyt voittanut kultaa syöksylaskussa, supersuurpujottelussa, superyhdistetyssä, suurpujottelussa ja pujottelussa. Åressa myös Bode Millerillä on mahdollisuus päästä samaan, jos Bode voittaa pujottelun maailmanmestaruuden.

Pärsonin jälkeen toiseksi naisten syöksyssä laski USA:n Lindsey Kildow ja MM-pronssia sai Nicole Hosp.

Svindal syöksyi voittoon

 

Aksel Lund Svindal voitti miesten syöksylaskun alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailuissa Åressa, sunnuntaina.

- Tavoitteeni oli palkintopalli, mutta en uskonut voittavani kultaa. Luulen, että voitin, koska pystyin hyökkäämään radan puolivälissä, laskemaan aggressiivisesti ja antamaan vain suksien viedä, 24-vuotias Svindal kertoi.

Svindalin laski Åren röykkyisen kisarinteen aikaan 1.44,68. Toiseksi laski Kanadan Jan Hudec. Ruotsin Patrik Järbyn kaulaan pujotettiin MM-pronssia 0,97.

- Voitto näin lähellä Norjaa ja näin monen kannattajan edessä on mahtavaa, enemmän kuin osasin odottaa. Ihan järjetöntä, Svindal pyöritteli.

Syöksy kisattiin varsin sumuisissa olosuhteissa. Kilpailun alku viivästyi noin 20 minuuttia huonon näkyvyyden vuoksi.

 

Pellinen ja Romar kaukana kärjestä

 

Pellisen mukaan radalla oli sunnuntaina isoja pomppuja, jotka tekivät laskemisesta vaikeaa.

- Ei ollut helppoa. Tänään oli aika pomppuinen rata. Alkoi aikaisessa vaiheessa hapottaa jaloissa. Tuli sählättyä ja muutaman kerran oli lähtö aika lähellä. Ei mitään super-isoja hasseja mihinkään, mutta kyllä sitä aikaeroa kertyi vähän turhan paljon. Sijoituskin oli aika kaukana. Ei oikein tänäänkään lähtenyt. Ei tullut huippuhyvää tulosta mistään näistä kolmesta kisastani. Se on pienoinen pettymys. Ei auta kuin äkkiä unohtaa, Pellinen kertoi.

17-vuotias Romar sai syöksykisasta arvokasta kokemusta. Hän oli kisan nuorin osallistuja.

- Ei nyt ollut ehkä mikään paras lasku tuohon. Vähän turhan paljon tuli hävittyä kärkeen. Hyvää kokemustahan tässä sai ja ihan hyvät fiilikset jäivät, kertoi Romar.

Romarin osalta MM-kilpailut päättyivät syöksykisaan. Hän palaa kotimaahan jo sunnuntaina.

- Tänään Suomeen lento ja takaisin kouluun. Parin viikon päästä lähden kisoihin Keski-Eurooppaan sekä juniorien MM-kisoihin, Romar selvitti.