4.3.2017← Takaisin

Pärmäkoski kuudes päätösmatkalla, Suomi toiselle kierrokselle joukkuemäessä

Krista Pärmäkoski päätti loistavan urakkansa Lahden MM-kisoissa lauantaina naisten 30 kilometrin vapaan kisassa kuudennelle sijalle. Legendaarisessa lauantai-illan joukkuemäessä Suomi puolestaan taisteli kuudennelle sijalle.

Mitalien karkaamisesta huolimatta Suomen yksi parhaimmista onnistujista, Krista Pärmäkoski vaikutti tyytyväisen oloiselta lauantain kisan tauottua. Kaksinkertainen MM-mitalisti oli kuudes Norjan hallitsemassa 30 kilometrin vapaan kisassa. Eroa kärkeen maalissa oli 11,3 sekuntia.

Norja vei peräti neloisvoiton järjestyksessä Marit Björgen - Heidi Weng - Astrid Jacobsen - Ranghild Haga. Pärmäkoski oli toiseksi paras ei-norjalainen, sillä USA:n Jessica Diggins sijoittui viidenneksi.

Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen oli 14:s ja Laura Mononen 18:s, Kerttu Niskanen keskeytti puolen välin paikkeilla.

Joukkuemäessä kuudes sija

Mäkihyppy päättyi lauantai-iltana legendaariseen joukkuemäkeen. Suomi hyppäsi villin kotiyleisön edessä kuudenneksi ja toiselle kierrokselle HS130-betonista kokoonpanolla Jarkko Määttä - Ville Larinto - Antti Aalto - Janne Ahonen.

Suomi on ottanut jälleen selkeitä askelia parempaan, sillä esimerkiksi kaksi vuotta joukkue oli vasta yhdeksäs kokoonpanolla Määttä - Lauri Asikainen - Larinto - Ahonen.

Maailmanmestaruutta juhli lajia hallitseva Puola nelikolla Piotr Zyla Dawid Kubacki Maciej Kot Kamil Stoch. Norja oli kakkonen ja Itävalta kolmas.