Uutisen päiväys

16.1.2011← Takaisin

Parisprintin joukkueet valittu

Päävalmentaja Magnar Dalen on valinnut kaksi joukkuetta miesten ja naisten sunnuntaisiin Liberecin maailmancupin parisprintteihin.

Naisten ykkösjoukkueen muodostavat vuoden 2005 parisprintin MM-hopeanainen Pirjo Muranen yhdessä Kerttu Niskasen kanssa. Niskaselle parisprintti on maailmancupissa uran ensimmäinen.

Naisten kakkosjoukkueessa hiihtävät Anne Kyllönen ja Kirsi Perälä. Perälä hiihti tämän kauden ainoassa parisprintissä Düsseldorfissa kuudenneksi yhdessä Murasen kanssa tuolloin vapaalla hiihtotavalla. Kyllöselle parisprintti on ensimmäinen tällä tasolla.

Miesten ykkösen muodostavat lauantain vapaan sprintin A-finaalissa viidenneksi sijoittunut Matias Strandvall ja Niklas Colliander.

Strandvall oli vapaan parisprintissä Düsseldorfissa 11. yhdessä Martti Jylhän kanssa karsiuduttuaan niukasti finaalista. Kaikkiaan Strandvall on ollut mukana neljässä parisprintissä, kun Collianderille kokemus on tällä tasolla ensimmäinen.

Kakkosjoukkueessa hiihtävät Anssi Pentsinen ja Lasse Paakkonen. Kaksikko hiihti yhdessä myös Düsseldorfissa sijoittuen silloin 19. tilalle karsiuduttuaan välierissä.

Parisprintit on nähtävissä YLE TV2:n suorassa lähetyksessä kello 15 alkaen.


Lisätietoja:

Suomen Maastohiihto ry
Magnar Dalen
maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja
puh: +358 45 113 3006

Toni Flink
Maastohiihdon tiedotus
SMS: +358 40 777 3396 / tiedotus@maastohiihto.fi