Uutisen päiväys

3.2.2007← Takaisin

Paratiisimäki tarjosi parastaan Suomen mäki- ja yhdistetyn nuorille PM-kisoissa

    Suomi otti voiton kotiin niin mäessä kuin yhdistetyssäkin, kun Örnsköldsvikissä Ruotsissa kilpaillaan nuorten pohjoismaisista mestaruuksista.

    Örnsköldsvikin keskustan tuntumassa Paratiisimäellä sijaitsevassa HS100 mäessä käydyn erikoismäen kilpailun ylivoimainen voittaja oli Ounasvaaran Hiihtoseuran Sami Niemi. Hän peittosi toiseksi tulleen Norjan Isak Lunden yli 57 pisteellä hypättyään 99 ja 101 metriä. Suomeen tulivat myös sijat kolme ja neljä. Kolmanneksi sijoittui Lahden Hiihtoseuran Emppu Karhu ja Simpeleen Urheilijoiden Juuso Kaisko oli neljäs.

    - Samin ylivoimaa kuvaa se, että toisella kierroksella hänen 101 metriä kantaneen hyppynsä jälkeen toiseksi pisin hyppy oli 78 metriä, kertoi Suomen joukkueen johtaja Kari Pätäri Örnsköldsvikistä ja myönsi, että sunnuntain joukkuekilpailussa ei ole muita voittajasuosikkeja kuin Suomi.

    - Kisa päästiin viemään läpi hyvissä olosuhteissa. Pari asetta lämmintä ja aurinko paistoi. Tuuli tosin kävi aika tavalla, mutta kuitenkin sellaisesta suunnasta tunturin takaa, että kisa voitiin viedä läpi hyvissä olosuhteissa, hän kuvasi ja kiitteli muutenkin paikkaa oikeaksi "mäkihyppääjän paratiisiksi".
    - Vain 300 metrin päässä keskustasta viisi erikokoista muovimäkeä, hän ihasteli.

    Mäkihypyn kaikki tulokset löytyvät täältä

    Lauri Asikainen vei yhdistetyn

    Yhdistetyn kilpailussa voiton otti Kuusamon Erä-Veikkojen Lauri Asikainen. Perinteisen Gundersen-yhdistetyn kakkoseksi sijoittui Norjan Gudmund Sorlien. Seuraavat kolme sijaa tulivatkin jälleen Suomeen. Sotkamon Jymyn Eetu Vähäsöyrinki oli kolmas ja maaottelun ulkopuolella kilpaillut Jyväskylän Hiihtoseuran Mikael Kuhlberg neljäs ennen OH:n Anssi Ylipullia.

    Yhdistetyn kaikki tulokset löytyvät täältä.