Uutisen päiväys

7.1.2007← Takaisin

Palander neljänneksi epäreiluissa olosuhteissa

Adelbodenin pujottelukilpailu päättyi Sveitsin Marc Berthodin ensimmäiseen maailmancupin osakilpailuvoittoon. Toisen kierroksen kuluneella radalla ja yllättävän sumun seasta Kalle Palander taiteili itsensä neljänneksi.

Kilpailun toinen oli Itävallan Benjamin Raich ja kolmas saman maan Mario Matt. Voittaja Berthod oli ensimmäisen laskun jälkeen 27:s. Jukka Leino ja Tuukka Kaukoniemi eivät selviytyneet toiselle kierrokselle.

Sunnuntaina laskettu kauden neljäs maailmancupin pujottelukilpailu toi mukanaan uuden ja yllättävän voittajan. Sveitsin Marc Berthodin lähtönumero oli 60 ja hän laski ensimmäisellä kierroksella 27 sijalle. Sveitsiläinen jäi ensimmäisellä laskulla kärkipaikasta 2,76 sekuntia.
Olosuhteet ja radan merkkaus edesauttoivat Berthodin tietä keskimmäiselle korokkeelle.
- Vähän epäreilu kisa. Rata kuluu aina kilpailun edetessä, mutta nyt radan merkkaus oli taktisempi kuin normalisti ja se kulutti pintaa vielä enemmän. Sitten todella nopeasti sankka sumu laskeutui radan yläosaan ja viimeiset viisi laskijaa kärsivät todella pahasti. Kilpailu olisi pitänyt keskeyttää ja odottaa hetki, kun kyseessä oli vain nopeasti ohi menevä sumupilvi. Vähän kyllä harmittaa ja täällä on pieni polemiikki käynnissä. Ei tässä todennäköisesti kuitenkaan mitään tapahdu, Suomen joukkueen valmentaja Tommi Viirret puhui kilpailun jälkeen.

- Ei yhtään Berthodilta pois. Hän laski hienosti, mutta normaaleissa olosuhteissa ei voi nousta 2,76 sekunnin takaa voittajaksi, Viirret jatkoi.

Kilpailun toiseksi sijoittui Itävallan Benjamin Raich. Kokenut itävaltalainen hävisi voittajalle 0,26 sekuntia. Kilpailun kolmanneksi laski Raichin maanmies Mario Matt. Matt hävisi sveitsiläisvoittajalle 0,38 sekuntia.

Suomen Kalle Palanderin viikonloppu Adelbodenissa toi kaksi neljättä sijaa. Sunnuntaisessa pujottelussa Palader jäi palkintopallilta vain kaksi sadasosaa. Suomalaistähti oli ensimmäisen laskun jälkeen kolmantena. Berthod ja Matt pystyivät ohittamaan toisen kierroksen sekavissa olosuhteissa Palanderin.

Suomen joukkueen väreissä kilpailivat myös Jukka Leino ja Tuukka Kaukoniemi. Molempien miesten tie päättyi jo ensimmäisen laskun jälkeen. Leino oli 37:s ja Kaukoniemi päätyi sijalle 51.
- Vähän on pettymys, ettei jompi kumpi näistä kavereista selviytynyt toiselle kierrokselle. Leino veti hyvin radan alkuosalla ja olikin menossa heittämällä eteenpäin. Sitten sisäsuksi virhe loppuosassa ja pienoinen petymys. Mahdollisuuksia tänään olisi ollut vaikka mihin, valmentaja kertoi.

- Tuukka veti ensimmäisen kerran täällä, siksi ei niin hirveitä odotuksia ollut, kunhan sai kokemusta. Harjoituksissa hän vetää sen verran kovaa, että jatkoon meno mahdollisuudet on olemassa. Tänään ei kaveri saanut oikein suksea kulkemaan. Ei missään tapauksessa parasta Tuukkaa, mutta ei tuolla helppo ollut vetääkkään, Viirret sanoi.

Kilpailun tulokset www.fis-ski.com

SportSignal

Tuomo Keskiväli