11.11.2007← Takaisin

Palander laski toiseksi Reiteralmissa

Kalle Palanderin kunto alppihiihdon maailmancupissa on kohdallaan. Palander paransi pykälällä Söldenin sijoitustaan ja laski toiseksi Reiteralmin pujottelucupin avauksessa.

Itävallan Reiteralm tarjosi haastavat olosuhteet sunnuntain miesten pujottelucupin avausosakilpailuun. Vaikka rinne olikin loiva ja yksi maailmancupkiertueen helpoimmista, lauantain tapaan kova lumisade ja puuskainen tuuli vaikeuttivat laskijoiden kilpailusuorituksia. Ensimmäisellä kierroksella 77 laskijasta maaliin pääsi vain 46 urheilijaa.

Suomen ykköstykki Kalle Palander onnistui erinomaisesti ensimmäisellä kierroksella ja otti johtopaikan oman laskunsa jälkeen. Kierroksen päätyttyä numerolla 13 rinteeseen lähtenyt Palander oli toisena, 0,27 s johtanutta Sveitsin Marc Giniä perässä.

- Lumi oli todella kosteaa ja tarttui laseihin, joten lumenpintaa oli hankala nähdä. Vaikka rata oli merkattu erilaiseksi - oli pitkää ja lyhyttä portin väliä - lasku oli tasapainoinen ja käännökset oikein ajoitettuja koko suorituksen ajan, kertoi tyytyväinen Palander ensimmäisestä laskustaan.

Palander pystyi pitämään sijoituksensa toisella kierroksella. Myös 23-vuotias Gini piti hermonsa kurissa ja säilytti johtopaikan 0,28 sekunnin erolla Palanderiin. Kolmanneksi nousi ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksantena ollut Italian Manfred Moelgg 0,50 s erolla kärkimieheen.

- Ihan älyttömän hyvä fiilis jäi kisasta. Toki voittokin oli tarjolla, mutta se kariutui pieniin virheisiin molemmilla laskuilla, kommentoi Palander toimittajien piirityksessä Itävallasta.

Kilpailu sai yllätysvoittajan, mutta Palanderin mukaan pujottelu on laji, joka on täynnä yllätyksiä. Palanderin oman sijoituksen arvoa nostaa se, ettei hän viime kaudella onnistunut nousemaan pujottelussa kertaakaan palkintopallille.

Suomen toisena edustajana kilpailuun numerolla 74 startannut Marcus Sandell laski ulos radan yläosassa.

Jessica Honkonen paransi sijoitustaan hallikilpailussa Saksassa

Myöhään lauantai-iltana laskettu naisten toinen pujottelun Eurooppa-cup-osakilpailu Saksan Neuss-Bottropin sisälasketteluhallissa sujui Suomen Jessica Honkoselta, 18, perjantain kisaa paremmin. Nuori suomalainen oli 18:s. Kilpailun voitti Honkosen ikätoveri Saksan Katharina Duerr.